Fair trade tuotteiden jälleenmyynti

MUUTOSTEN KESKELLÄ YHTEISTYÖ ON TÄRKEÄÄ

Olemme vuosien varrella olleet mukana monenlaisissa yhteistyökuvioissa viedäksemme eteenpäin ekologisten materiaalien ja eettisen tuotannon kehitystä Suomessa ja kansainvälisesti. Toimintaympäristössämme tapahtuu juuri nyt paljon muutoksia. Kaupan murros on globaali ilmiö eikä sitä suinkaan helpota, että naisten perustamat yrityskset saivat epidemian jälkeen vain muutamia prosentteja kaikista rahoituksista>.

Keväällä lopetti toimintansa arvostamamme liike nudge ja muutama viikko sitten saimme kuulla Weecosin 10 vuotisein taipaleen päättymisestä. Kummallakin on ollut huima matka ja pioneerin tie on usein kivikkoinen, mutta työ ei ole mennyt hukkaan. Olemme saaneet kanssanne aikaan muutosta ja inspiroineet monia alan toimijoita. Siitä saadaan kaikki olla ylpeitä.

Kolmantena uutisena verkostossamme on People Tree UK:n asettuminen selvitystilaan. Japanissa työ jatkuu, mutta talven mallistoon on tullut muutoksia. Tiedotamme näistä, kun tilanne selviää. 

FAIR.FI ydintoiminnoissa ei ole odotettavissa muutoksia. Jatkamme reilun kaupan ryhmien tukemista kehittyvissä maissa yhä ennakkomaksuin tarvittaessa ja materiaali asiantuntemuksemme avulla. Palvelemme nykyisiä asiakkaitamme ja etsimme uusia kiinnostuneita. Yhteistyön lujittaminen on juuri nyt erityisen tärkeää ja siksi olemme aloittaneet Kaiku Ethical yhteistyötuotteiden kehittämisen.

Marraskuussa on tarkoitus tavata henkilökohtaisesti Intian ja Nepalin valmistajakumppaneita saadaksemme kuvan millaista kehitystä he tarvitsevat turvatakseen haavoittuvassa asemassa olevien tekijöiden työn jatkumisen muutosten keskellä. Saamme työhömme Suomen Ulkoministeriön Finnpartnership kehitysyhteistyötukea.

Nepals-Finest-marketing-team_cbeb781.jpg

Nepals Finest -messuständillä tehdään yhteistyötä reilun kaupan (WFTO) valmistajien ja suunnittelijoiden kesken.

 

***

Eettinen muoti voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle – ihmisarvoista työtä valmistajalle, laadukkaasta luonnonmateriaalista ja taidolla tehty tuote sen käyttäjälle.

Ekologiset, luonnonmukaiset ja puhtaat materiaalit ovat työmme kulmakiviä. Visiomme on vastata kysyntään, luoda kanava lahjakkaiden artesaanien ja taitavien valmistajien työlle eripuolilla maailmaa. Valmistus tehdään suoraan yhteisöissä, joihin haluamme vaikuttaa positiivisesti, sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti, luomalla reilun kaupan periaattein osaamista ja toimeentuloa.

***
  

   

Sofiankatu Helsinki                           Kuninkaankartanontie Espoo

Mallistot ovat esittelyssä kansainvälisillä messuilla, toimistollamme Senaatintorin edustalla Helsingissä tai Espoossa.
Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä minne kannattaa suunnata.

   info@fair.fi     Sanna Leino   +358407478318

***

 

Fashion Finland nosti reilun kaupan pioneerin People Treen merkittäväksi sosiaalisen työn toimijaksi alalla > Kestävän muodin pioneeriyritys People Tree Suomessa.