Fair trade tuotekehitys ja jälleenmyynti

Olemme Fair Trade lisenssinhaltija. Toimintaamme ovat eettisten ja reilun kaupan tuotteiden edustaminen, kehittäminen, maahantuonti sekä kauppa.

Teemme yhteistyötä reilusta kaupasta kiinnostuneiden toimijoiden kanssa erityisesti materiaalien-, kestävyyssuunnittelun asiantuntemuksella.

Keskitymme tilaustuotteisiin, jotka voidaan räätälöidä myös asiakkaiden tarpeiden mukaan tuottamalla esimerkiksi KAIKU mallistoa.  Etsimme juuri nyt järjestö-, kehitys- ja jälleenmyyjäkumppaneita, jotka haluavat toteuttaa laukkuja, vaatteita tai asusteita nimenomaan reilun kaupan materiaaleista ja World Fair Trade organisaation toimijoiden kanssa.

 KAIKU yhteistyötuotteet

Kaiku Ethical perustettiin vuona 2007 Nepalin artesaanien innostamana reilun kaupan tekstiilituotteiden maahantuojaksi Suomessa. Valmistajien aktiivinen järjestö- ja yritysverkosto on ollut aloittamassa paikallista fair trade järjestelmää Nepalissa jo 30 vuotta sitten. Nyt he ovat mukana myös kansainvälisessä WFTO - World Fair Trade Organisaatiossa.

Viime vuosina monet KAIKU tuotteet ovat tulleet Intiasta ja palvelleet laajaa järjestö- ja yritysasiakaskuntaa. Tavoitteenamme on nyt kehittää KAIKU kasseista ja reilun kaupan (WFTO) tuotteista entistä kestävämpiä ja monikäyttöisempiä erityisesti Nepalin artesaanien kanssa.

 ***

Mallistot ovat esittelyssä kansainvälisillä messuilla, toimistollamme Senaatintorin edustalla Helsingissä tai Showroom Espoossa, Kauklahden kyläkeskustassa.
Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä minne kannattaa suunnata.
    info@fair.fi 

  

 

Tapasimme henkilökohtaisesti Nepalin valmistajakumppaneita saadaksemme kuvan millaista kehitystä he tarvitsevat nyt turvatakseen tekijöiden työn jatkumisen haastavien taloudellisten muutosten keskellä. Toiminnan turvaaminen jatkamalla tuotekehitystä ja tilauksia on nyt ensiarvoisen tärkeää. 

 

Nepals-Finest-marketing-team_cbeb781.jpg

Nepals Finest -messuständillä tehdään yhteistyötä reilun kaupan (WFTO) valmistajien johtajien ja suunnittelijoiden kanssa.

 

 ***

 

Olemme vuosien saatossa olleet mukana monissa yhteistyökuvioissa viedäksemme eteenpäin ekologisten materiaalien ja eettisen tuotannon kehitystä Suomessa ja kansainvälisesti. Toimintaympäristössämme tapahtuu juuri nyt paljon muutoksia. Kaupan murros on globaali ilmiö eikä sitä suinkaan helpota, että naisten perustamat yritykset saivat epidemiankin jälkeen täällä vain muutamia prosentteja kaikista rahoituksista>.

 

Viimeisimpänä uutisena verkostossamme on People Tree UK eli Euroopan haaran lopettaminen. Japanista sen työ jatkuu ja mallistoihin tulee muutoksia. Tiedotamme uutiskirjeessä näistä, kun tilanne selviää lisää.

 

***

  

Fashion Finland nosti pitkäjänteisen työmme artikkeliin: