PUKEUDU NAISELLE AMMATTI

PUKEUDU NAISELLE AMMATTI

November 18, 2020

Esittelemme vuosittain Naisten Pankin joulutorilla Helsingissä työtä naisten voimaannuttamiseksi kohti omaehtoista toimeentuloa sekä monia upeita reilun kaupan periaattein valmistettuja tuotteita, kuten People Treen vaatteita ja Mifuko laukkuja.

PUKEUDU NAISELLE AMMATTI hankkimalla malleja, joiden luomisessa on  kehittyvien maiden naisilla ollut vahva rooli.

Esittelimme v.2020 tässä kaupassa kokoelman, joka tukee reilun kaupan periaattein paikallisia yhteisöjä kehittyvissä maissa. Näiden tuotteiden kehitys ja valmistus edistää erityiseti juuri naisten osaamista ja toimeentuloa Bangladeshissa, Nepalissa tai Intiassa.

Valitut vaattet ja asusteet edustavat omien tuoteryhmiensä parhaimmistoa. Laadukkaat kudotut pellavakankaat ja yksityiskohtaiset viimeistelyt sekä käsin neulotut ja luomupuuvillakankaiset paidat tuntuvat hyvältä monella tavalla.   

Tämän kokoelman myynnistä ohjasimme viime vuonna yli 20% Naisten Pankin työhön, eli kehitysmaiden naisten oikeuksien ja omaehtoisen toimeentulon kehittämiseen. Näin sekä tuotteen valmistuspalkkio, että myynnistä syntyvä voitto käytettiin hyvin samanlaisten tavoitteiden toteutumiseen. FAIR.FI on nyt neljän Naisten Pankin osakkeen haltija/lahjoittaja.

 

Kirjailija tuottaja Elina Hirvonen näytti esimerkillään mitä parhaimmillaan tarkoittaa idea PUKEUDU NAISELLE AMMATTI esiintyessään Rosa -mekossa kirjallisuusfestivaaleilla YLE Teemalla. Tämä People Treen luomus on valmistettu Mumbain slummista tulevien koulutettujen ja taitavien artesaaninaisten toimesta Intiassa.

Katso myös Elina Hirvosen Keskusteluja Kryptassa - aiheena oikeudenmukaisuus 

 

 

 

    Toinen tärkeä valmistajayhteistyökumppani People Treen mallistossa on Assisi garments. Assisi perustettiin tarjoamaan koulutusta ja työtä kuuroille, mykille ja taloudellisesti haavoittuvassa asemassa oleville naisille Intiassa. People Treen ja Assisi Garments:n kumppanuus auttoi myös rakentamaan ensimmäisen GOTS-luomusertifioidun toimitusketjun kehittyvissä maissa. Luomupuuvillapaitojen materiaali on FAIRTRADE sertifikaatin mukaan tuotettu, mikä takaa, että viljelijälle maksetaan reilun kaupan vähimmäishinta puuvillastaan. Viljelijät saavat lisäpalkkion, jota he voivat käyttää yhteisön kehityshankkeiden rahoittamiseen. Epidemia-aikaan on myös jaettu hätäapua perheille Intiassa.

Reilu kauppa tarkoittaa kumppanuutta, jossa otetaan huomioon niin taloudellinen, sosiaalinen kuin ympäristön hyvinvointi niin, että myös kehittyvien maiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuus turvalliseen toimeentuloon ja keinoja nousta ulos köyhyydestä. Ihmisarvoiset työolot, oikeudenmukaiset kauppaehdot sekä paikallinen kestävä kehitys kuuluvat kaikille.

Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä reilun kaupan tuotteiden parissa, ota yhteyttä info@fair.fi , 040 747 8318 / Sanna
Katso myös UUTISIA

Kiertotalouden johtaminen
Kiertotalouden johtaminen

August 13, 2021

Viime vuonna lanseerasimme kierrätyskashmirista valmistetun neulepaidan. 2021 tiedossa uusi keksintö> 

Lue Lisää

FAIR TRADE
FAIR TRADE

April 25, 2021

FAIRTRADE - maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin malli.

.

 

Lue Lisää

Kiitos osaajille!
Kiitos osaajille!

March 01, 2021

Reilu kauppa tekee työtä tasa-arvon puolesta liiketoiminnan keinoin. 
#WomenOfFairTrade kampanja juhlistaa naisia yrityksissä ja yhteisöissä, jotka ovat päättäneet haastaa eriarvoisuuden - luovat mahdollisuuksia, voittavat esteet, tukevat yhteisöjä, ottavat kantaa tai näyttävät esimerkkiä. Tehdään kaikki se nyt näkyviksi!

Lue Lisää