PUKEUDU NAISELLE AMMATTI

PUKEUDU NAISELLE AMMATTI

November 18, 2020

Esittelemme vuosittain Naisten Pankin joulutorilla Helsingissä People Treen työtä naisten voimaannuttamisessa kohti omaehtoista toimeentuloa sekä monia upeita reilun kaupan periaattein valmistettuja tuotteita, kuten Mifuko koreja ja laukkuja.

PUKEUDU NAISELLE AMMATTI hankkimalla malleja, joiden luomisessa on  kehittyvien maiden naisilla ollut vahva rooli.

Esittelimme v.2020 tässä kaupassa kokoelman, joka tukee reilun kaupan periaattein paikallisia yhteisöjä kehittyvissä maissa. Näiden tuotteiden kehitys ja valmistus edistää erityiseti juuri naisten osaamista ja toimeentuloa Bangladeshissa, Nepalissa tai Intiassa.

Valitut vaattet ja asusteet edustavat omien tuoteryhmiensä parhaimmistoa. Laadukkaat kudotut pellavakankaat ja yksityiskohtaiset viimeistelyt sekä käsin neulotut ja luomupuuvillakankaiset paidat tuntuvat hyvältä monella tavalla.   

Tämän kokoelman myynnistä ohjasimme viime vuonna yli 20% Naisten Pankin työhön, eli kehitysmaiden naisten oikeuksien ja omaehtoisen toimeentulon kehittämiseen. Näin sekä tuotteen valmistuspalkkio, että myynnistä syntyvä voitto käytettiin hyvin samanlaisten tavoitteiden toteutumiseen. FAIR.FI on nyt neljän Naisten Pankin osakkeen haltija/lahjoittaja.

 

Kirjailija tuottaja Elina Hirvonen näytti esimerkillään mitä parhaimmillaan tarkoittaa idea PUKEUDU NAISELLE AMMATTI esiintyessään Rosa -mekossa kirjallisuusfestivaaleilla YLE Teemalla. Tämä People Treen luomus on valmistettu Mumbain slummista tulevien koulutettujen ja taitavien artesaaninaisten toimesta Intiassa.

Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä reilun kaupan tuotteiden parissa, ota yhteyttä info@fair.fi  

 

    Toinen tärkeä valmistajayhteistyökumppani People Treen mallistossa on Assisi garments. Assisi perustettiin tarjoamaan koulutusta ja työtä kuuroille, mykille ja taloudellisesti haavoittuvassa asemassa oleville naisille Intiassa. People Treen ja Assisi Garments:n kumppanuus auttoi myös rakentamaan ensimmäisen GOTS-luomusertifioidun toimitusketjun kehittyvissä maissa. Luomupuuvillapaitojen materiaali on FAIRTRADE sertifikaatin mukaan tuotettu, mikä takaa, että viljelijälle maksetaan reilun kaupan vähimmäishinta puuvillastaan. Viljelijät saavat myös lisäpalkkion, jota he voivat käyttää yhteisön kehityshankkeiden rahoittamiseen.

Reilu kauppa tarkoittaa kumppanuutta, jossa otetaan huomioon niin taloudellinen, sosiaalinen kuin ympäristön hyvinvointi niin, että myös kehittyvien maiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuus turvattuun toimeentuloon ja keinoja nousta ulos köyhyydestä. Ihmisarvoiset työolot, oikeudenmukaiset kauppaehdot sekä paikallinen kestävä kehitys kuuluvat kaikille.
Katso myös UUTISIA

FAIR TRADE ?
FAIR TRADE ?

April 25, 2021

Lue Lisää

Kiitos ammattilaisille!
Kiitos ammattilaisille!

March 01, 2021

Reilu kauppa tekee työtä tasa-arvon puolesta liiketoiminnan keinoin. 
#WomenOfFairTrade kampanja juhlistaa naisia yrityksissä ja yhteisöissä, jotka ovat päättäneet haastaa eriarvoisuuden - luovat mahdollisuuksia, voittavat esteet, tukevat yhteisöjä, ottavat kantaa tai näyttävät esimerkkiä. Tehdään kaikki se nyt näkyviksi!

Lue Lisää

TEEMAPÄIVÄT TÄRKEÄLLÄ ASIALLA
TEEMAPÄIVÄT TÄRKEÄLLÄ ASIALLA

November 29, 2020

UN WOMEN #oranssitpäivät kampanjoi haavoittuvassa asemassa olevien naisten puolesta.

Lue Lisää