FAIR.FI on taidokkaan artesaanityön ja sinun kohtaamispaikka. Reilun kaupan muoti voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle – ihmisarvoista työtä valmistajalle, laadukkaasta ekologisesta materiaalista ja taidolla tehty tuote sen käyttäjälle.

Luonnonmukaiset ja puhtaat sekä ekologiset materiaalit ovat valikoimamme kulmakiviä. Olemme apunasi etsiessäsi kestäviä designratkaisuja. Tarjoamme sinulle materiaaleja, jotka eivät kulu kertakäyttökulttuurin tahtiin, vaan kestävät aikaa ja käyttöä. Kysy lisää malllistoista, fair trade valmistajista sekä kestävyys ja materiaalikehitys-palveluistamme.

Autamme mielellämme!

Sanna ja Olli


FAIR.FI

Fair trade on liiketoimintaa, jossa keskeisenä tavoitteena on asettaa ihmiset ja ympäristö voittojen edelle. Se tarkoittaa kumppanuutta, jossa otetaan huomioon niin taloudellinen, sosiaalinen kuin ympäristön hyvinvointi, jotta myös haavoittuvassa asemassa olevilla, kehittyvien maiden ihmisillä on mahdollisuus turvalliseen toimeentuloon. 

Iloitsemme, että naiset Suomessa elävät hyvin tasa-arvoisessa asemassa kohdaten kunnioitusta yhteiskunnassa ja liike-elämässä. Kaikissa kulttuureissa ja aloilla näin ei vielä ole. Tuloerot voivat olla yhä huomattavat ja globaalisti pääomat ovat keskittyneet yhä harvempien haltuun. Myös meillä vain murto-osa rahoituksesta on ohjattu naisten kehittämiin ja omistamiin innovaatioihin ja yrityksiin. Tätä haluamme parantaa.

Jaamme tärkeää tietoa yhteistyökumppaneista sekä miten ja missä tuotteiden valmistaminen on turvannut haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten olosuhteita. 

Kehitysprojektiemme jokainen tuote tekee työtä oikeudenmukaisuuden puolesta vähentäen eriarvoisuutta. Erityisesti haluamme nostaa ja tukea naisten tärkeää työtä kehittyvissä maissa, joissa matkaa tasa-arvon toteutumiseen on usein vielä paljon. 

Katso myös kampanja #WomenOfFairTrade

People Tree 30-vuotta

People Tree on toiminut vastuullisen muodin pioneerina ihmisoikeuksia ja ympäristöä vaalien nyt kolme vuosikymmentä toimien näin esikuvana monille aloille.

FAIR.FI toimii People Treen Suomen edustajana ja agentuurina. Viemme omalta osaltamme eteenpäin tärkeää sosiaalista työtä, reilua kauppaa sekä kierto- ja biotaloutta yhteistyössä ammattilaisten kanssa eri puolilla maailmaa.

People Treen tuotteista löytyy aina FAIRTRADE, WFTO tai jopa molemmat reilun kaupan merkit. Ne mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa.

People Treen missio on
- Tukea valmistajakumppanien toimia, jotka kasvattavat heidän taloudellista itsenäisyyttä ja näin haastaa sellaisia valta-asetelmia, jotka heikentävät haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten perusoikeutta riittävään toimeentuloon.
- Suojella luontoa ja ympäristöä käyttämällä kestäviä ja luonnonmukaisia materiaaleja. Olla innovatiivisesti kehittämässä uusia ratkaisuja.
- Levittää tietoisuutta sekä vahvistaa omia ja kumppaneiden toimia Reilun kaupan ja kestävän kehityksen mukaisiin toimintamalleihin. Olla esimerkkinä Reilun Kaupan yritysmallista.

Kuvassa vasemmalla FAIR.FI :n perustaja Sanna Leino ja People Treen perustaja, kansainvälisesti palkittu sosiaalinen yrittäjä Safia Minney. Hän on myös Slave to Fashion-dokumentin kirjoittaja ja tuottaja ehkäistäkseen nykymuotoista orjuutta teollisuudessa. Yläkuvassa Bangladeshin vierailulla Fair Trade ekspertti ja People Treen hallituksen jäsen Christine Gent.

KESTÄVÄKSI SUUNNITELTU

Maapallo on kotimme, jota haluamme vaalia. Kutsumme sinut mukaan tekijöiden vahvaan joukkoon, sillä jokainen ihminen ansaitsee arvostuksen, turvalliset olosuhteet ja elämiseen riittävän korvauksen työstään.

Toivomme, että oivallat kanssamme vähemmän on enemmän. Edustamamme tuotteet valmistetaan korkealaatuisista kestävistä ja ekologisista materiaaleista, jotka ovat mahdollisimman turvallisia sekä käyttäjälle, valmistajalle että ympäristölle. Lue lisää vaatepuolen edelläkävijä materiaaleistamme, kuten luomupuuvillasta tai -pellavasta os. KARMA.FI 

Reilun kaupan tuotteiden valmistus käsityönä sekä kuljetus, usein laivalla, on pieni-osa koko tuotteen ekologisesta jalanjäljestä. Suosimamme luomupuuvillan (GOTS, Intia) viljely pitää maaperän ravinteikkaana, kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä (Kts. farkkumallisto) ja sitoo myös hiilidioksidia ilmakehästä. 

Toimisto- ja varastotilamme käyttävät aurinkoenergiaa, kuten myös pääkulkuväline. Posti-toimitukset kompensoidaan hiilineutraaliksi. Kierrätämme aktiivisesti raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja sekä luomme uusia kierrätysdesign tuotteita. Kasvatamme ja suojelemme omistamaamme metsää Suomessa ja Kenian Shadeshares hankkeessa, jossa jokaista myytyä puuaurinkolasiparia vastaan istutetaan ja kasvatetaan kokonainen puu.

Työskentelemme tuotteiden kestävyyden ja virtuaalisen testauksen kehittämiseksi. Tästä työstä löydät lisää tietoa kanavastamme: VirtualTestChannel.comOta yhteyttä

Lähetä meille viestiä

info@fair.fi

+358 40 747 8318


Eettinen muoti voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle.