FAIR.FI

Fair trade on liiketoimintaa, jossa keskeisenä tavoitteena on asettaa ihmiset ja ympäristö voittojen edelle. Se tarkoittaa kumppanuutta, jossa otetaan huomioon niin taloudellinen, sosiaalinen kuin ympäristön hyvinvointi, jotta myös kehittyvien maiden viljelijöillä, työntekijöillä ja haavoittuvassa asemassa olevilla ihmisillä on mahdollisuus turvattuun toimeentuloon. 

Maapallo on kotimme, jota haluamme vaalia. Kutsumme sinut mukaan tekijöiden vahvaan joukkoon, sillä jokainen ihminen ansaitsee arvostuksen, turvalliset olosuhteet ja elämiseen riittävän korvauksen työstään. Valitsemalla kestäviä ja ekologisia materiaaleja sekä toimimalla People Tree:n Suomen edustajana, haluamme omalta osaltamme olla mukana viemässä näitä periaatteita ja työtä eteenpäin.

Tarjoamme taidokkaalle artesaanityölle ja sinulle kohtaamispaikan. Näin rakennamme mahdollisuuksia monen ihmisen elämässä. Reilun kaupan muoti voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle -ihmisarvoista työtä valmistajalle, laadukkaasta materiaalista ja taidolla tehty tuote sen käyttäjälle.


Store of Women

Iloitsemme, että naiset Suomessa elävät hyvin tasa-arvoisessa asemassa kohdaten kunnioitusta yhteiskunnassa ja liike-elämässä. Kaikissa kulttuureissa ja aloilla näin ei vielä ole. Tuloerot voivat olla yhä huomattavat ja globaalisti pääomat ovat keskittyneet yhä harvempien haltuun. Vain alle 10% start up rahoituksesta on ohjattu naisten omistamiin ja kehittämiin yrityksiin ja innovaatioihin. Tätä haluamme parantaa.

Naiset ovat suunnannäyttäjiä, hoivaajia, innovaattoreita, rauhan edistäjiä - niin paljon enemmän.

Store of Women kehitysprojektin ja tämän kauppapaikan jokainen tuote tekee työtä oikeudenmukaisuuden puolesta vähentäen eriarvoisuutta. Erityisesti haluamme nostaa ja tukea naisten tärkeää työtä kehittyvissä maissa, joissa matkaa tasa-arvon toteutumiseen on usein vielä paljon. 

Store of Women on sydän - muisti ja varasto, jonne tallentuu viisautta. Kokoamme metariaalia ja tärkeää tietoa miten ja missä tuotteiden valmistaminen on turvannut haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten elämää. 

Lue myös kiinnostavien vaikuttajien pohdintoja People Treesta: Tunnetila> ja  SecretWardrobe>

People Tree

People Tree on toiminut vastuullisen muodin pioneerina jo kohta 30 vuotta ihmisoikeuksia ja luontoa vaalien. People Tree luo monipuolista ja innovatiivista designia hyvään hinta-laatu suhteeseen tähdäten. Jokainen tuote on valmistettu tiedostaen.

People Treen missio on
- Tukea valmistajakumppanien toimia, jotka kasvattavat heidän taloudellista itsenäisyyttä ja näin haastaa sellaisia valta-asetelmia, jotka heikentävät haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten perusoikeutta riittävään toimeentuloon.
- Suojella luontoa ja ympäristöä käyttämällä kestäviä ja luonnonmukaisia materiaaleja. Olla innovatiivisesti kehittämässä uusia ratkaisuja.
- Levittää tietoisuutta sekä vahvistaa omia ja kumppaneiden toimia Reilun kaupan ja kestävän kehityksen mukaisiin toimintamalleihin. Olla esimerkkinä Reilun Kaupan yritysmallista.

Kuvassa vasemmalla FAIR.FI :n perustaja Sanna Leino ja People Treen perustaja, kansainvälisesti palkittu sosiaalinen yrittäjä Safia Minney. Hän on myös Slave to Fashion-dokumentin kirjoittaja ja tuottaja ehkäistäkseen nykymuotoista orjuutta teollisuudessa. Yläkuvassa Bangladeshin vierailulla Fair Trade ekspertti ja People Treen hallituksen jäsen Christine Gent.

KESTÄVÄKSI SUUNNITELTU

Luonnonmukaiset, puhtaat sekä laadukkaat materiaalit ovat valikoimamme kulmakiviä. Haluamme olla apunasi etsiessäsi vastuullisia ja kestäviä materiaaleja. Pyrimme tarjoamaan sinulle vaihtoehtoja, jotka eivät kulu kertakäyttökulttuurin tahtiin, vaan kestävät aikaa ja käyttöä.

Toivomme, että oivallat kanssamme "vähemmän on enemmän." Edustamamme tuotteet valmistetaan korkealaatuisista ekologisista materiaaleista, jotka ovat mahdollisimman turvallisia sekä käyttäjälle, valmistajalle että ympäristölle. Lue lisää vaatepuolen materiaaleistamme os. KARMA.FI 

Reilun kaupan tuotteiden valmistus käsityönä sekä kuljetus, usein laivalla, on vain muutamia prosentteja koko tuotteen ekologisesta jalanjäljestä. Suosimamme luomupuuvillan (GOTS, Intia) viljely pitää maaperän ravinteikkaana, kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä ja sitoo myös hiilidioksidia ilmakehästä. Kuvassa oikealla myös uusi innovaatio Kierrätyskashmir neule>

Toimisto- ja varastotilamme käyttävät aurinkoenergiaa, kuten myös kulkuvälineemme. Kansainväliset toimitukset kompensoidaan hiilineutraaleiksi. Kierrätämme aktiivisesti raaka-aineita ja käytämme uudelleen pakkausmateriaalit. Kasvatamme ja suojelemme omistamaamme metsää Suomessa ja Kenian Shadeshares hankkeessa, jossa jokaista myytyä aurinkolasiparia vastaan istutetaan puu.

Työskentelemme tuotteiden kestävyyden kehittämisen ja virtuaalisen testauksen edistämiseksi. Työstämme löydät lisää tietoa os. VirtualTestChannel.com

Kysy lisää tuotteista, fair trade valmistajista tai materiaalinvalinta palveluista.

Autamme mielellämme!

Sanna ja OlliOta yhteyttä

Lähetä meille viestiä

info@fair.fi

+358 40 747 8318


"Clothes aren´t going to change the world."   

"The Women who wear them will."   

- Anne Klein