LUONTO ON MUODON MESTARI

Eettinen tuote voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle – ihmisarvoista työtä valmistajalle, laadukkaasta luonnonmateriaalista ja taidolla tehty tuote sen käyttäjälle.

Ekologiset, luonnonmukaiset ja puhtaat materiaalit ovat työmme kulmakiviä. Kehitämme tuotteita, joiden halutaan kestävän - ovat niin arvokkaita, että niistä pidetään huolta.

Mallistojen laadun kehittämisen lisäksi, suunnittelutiimimme työskentelee useiden suomalaisten designvetoisten brändien kanssa. Virtuaalitestauksen avulla tuotteiden kestävyys voidaan optimoida nopeasti ja ekologisempien materiaalien valinta on mahdollista jo tuotekehitysvaiheessa. Tästä työstä löydät lisää tietoa kanavastamme: VirtualTestChannel.com

Kysy lisää kestävyysanalysoinnista ja ekologisten materiaalien valintapalveluistamme. Autamme mielellämme!

Sanna ja Olli - info@fair.fi


OLEMME FAIR TRADE LISENSSINHALTIJA

Fair trade periaatteet ja kansainvälinen verkosto ovat olleet tärkein opettajamme.

World Fair Trade (WFTO) järjestelmän edustajisto on monimuotoinen. Eri kansallisuudet, kulttuurit, sosioekonomiset asemat ja sukupuolet ovat hyvin edustettuina. Tämä on koko järjestelmän kantava idea ja vahvuus.

Reilu kauppa on liiketoimintaa, jossa keskeisenä tavoitteena on asettaa ihmiset ja ympäristö arvoonsa. Se tarkoittaa kumppanuutta, jossa otetaan huomioon niin taloudellinen, sosiaalinen kuin ympäristön hyvinvointi, jotta myös haavoittuvassa asemassa olevilla, kehittyvien maiden ihmisillä on mahdollisuus osaamiseen, turvalliseen työhön ja toimeentuloon.

Iloitsemme, että voimme elää hyvin tasa-arvoisessa asemassa kohdaten kunnioitusta yhteiskunnassa ja liike-elämässä. Kaikissa kulttuureissa ja aloilla näin ei edelleenkään ole. Globaalisti pääomat ovat keskittyneet yhä harvempien haltuun. Myös meillä Suomessa vain murto-osa rahoituksesta on ohjattu naisten kehittämiin ja omistamiin innovaatioihin ja yrityksiin. Tätä haluamme parantaa.

Jaamme tärkeää tietoa yhteistyökumppaneista sekä miten ja missä tuotteiden valmistaminen on turvannut haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten olosuhteita. 

Kehitysprojektiemme jokainen tuote tekee työtä oikeudenmukaisuuden puolesta vähentäen eriarvoisuutta. Erityisesti haluamme nostaa ja tukea naisten tärkeää työtä kehittyvissä maissa, joissa matkaa tasa-arvon toteutumiseen on usein vielä paljon. 

Katso myös kampanja #WomenOfFairTrade

FAIR.FI on reilun kaupan tuotteiden kehittäjä ja edustaja agentuuri täällä pohjoisessa. Viemme omalta osaltamme eteenpäin tärkeää sosiaalista työtä, reilua kauppaa sekä kierto- ja biotaloutta yhteistyössä ammattilaisten kanssa eri puolilla maailmaa.

People Tree on toiminut vastuullisen muodin pioneerina ihmisoikeuksia ja ympäristöä vaalien nyt kolme vuosikymmentä toimien näin esikuvana monille aloille. Katso video>

People Treen tuotteista löytyy aina FAIRTRADE, WFTO tai jopa molemmat reilun kaupan merkit. Nämä rinnakkain toimivat järjestelmät mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa.

Kuva: Assisi Garments / luomupuuvilla.


People Treen missio on
- Tukea valmistajakumppanien toimia, jotka kasvattavat heidän taloudellista itsenäisyyttä ja näin haastaa sellaisia valta-asetelmia, jotka heikentävät haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten perusoikeutta riittävään toimeentuloon.
- Suojella luontoa ja ihmisiä käyttämällä kestäviä, puhtaita ja luonnonmukaisia materiaaleja. Olla innovatiivisesti kehittämässä uusia ratkaisuja.
- Levittää tietoisuutta sekä vahvistaa omia ja kumppaneiden toimia Reilun kaupan ja kestävän kehityksen mukaisiin toimintamalleihin. Olla esimerkkinä Reilun Kaupan yritysmallista.

Kuvassa vasemmalla FAIR.FI :n perustaja Sanna Leino ja People Treen perustaja, kansainvälisesti palkittu sosiaalinen yrittäjä Safia Minney. Hän on myös Slave to Fashion-dokumentin kirjoittaja ja tuottaja ehkäistäkseen nykymuotoista orjuutta teollisuudessa. Ammattilaisia mukaansa innostavan Regenerative Fashion -kirjan ja konferenssin luojana Safia osoittaa miten ala voi toimia eettisenä esikuvana monille aloille.

KESTÄVÄKSI SUUNNITELTU

Maapallo on kotimme, jota haluamme vaalia. Kutsumme sinut mukaan tekijöiden vahvaan joukkoon, sillä jokainen ihminen ansaitsee arvostuksen, turvalliset olosuhteet ja elämiseen riittävän korvauksen työstään.

Toivomme, että oivallat kanssamme - vähemmän on enemmän. Edustamamme tuotteet valmistetaan korkealaatuisista kestävistä ja ekologisista materiaaleista, jotka ovat mahdollisimman turvallisia sekä käyttäjälle, valmistajalle että ympäristölle. Lue lisää vaatepuolen edelläkävijä materiaaleistamme, kuten luomupuuvillasta tai -pellavasta os. KARMA.FI 

Reilun kaupan tuotteiden valmistus käsityönä sekä kuljetus, pääosin laivalla ja maateitse, on pieni-osa koko tuotteen ekologisesta jalanjäljestä. Suosimamme luomupuuvillan (GOTS, Intia) viljely pitää maaperän ravinteikkaana, kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä (esim. Kts. farkkumallisto) ja sitoo myös hiilidioksidia ilmakehästä. 

Kulkuvälineemme sekä toimisto- ja varastotilamme käyttävät kaikki aurinkoenergiaa. Kierrätämme aktiivisesti raaka-aineita, käytämme kierrätettyjä pakkausmateriaaleja sekä luomme ja testaamme uusia kierrätysdesign tuotteita ja palveluita. Kasvatamme ja suojelemme omistamaamme metsää Suomessa ja Kenian Shadeshares hankkeessa, jossa jokaista myytyä puuaurinkolasiparia vastaan istutetaan ja kasvatetaan kokonainen puu.

Kysy lisää materiaalien kestävyyden ja virtuaalisen testauksen kehittämispalveluistamme. Tästä työstä löydät lisää tietoa os. VirtualTestChannel.comOta yhteyttä

Lähetä meille viestiä

info@fair.fi

+358 40 747 8318


Eettinen muoti voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle.