FAIR.FI

Fair trade on liiketoimintaa, jossa keskeisenä tavoitteena on asettaa ihmiset ja ympäristö voittojen edelle. Se tarkoittaa kumppanuutta, jossa otetaan huomioon niin taloudellinen, sosiaalinen kuin ympäristön hyvinvointi, jotta myös haavoittuvassa asemassa olevilla, kehittyvien maiden ihmisillä on mahdollisuus turvalliseen toimeentuloon. 

Maapallo on kotimme, jota haluamme vaalia. Kutsumme sinut mukaan tekijöiden vahvaan joukkoon, sillä jokainen ihminen ansaitsee arvostuksen, turvalliset olosuhteet ja elämiseen riittävän korvauksen työstään. Valitsemalla kestäviä ja ekologisia materiaaleja sekä toimimalla People Tree:n Suomen edustajana, haluamme omalta osaltamme olla mukana viemässä näitä periaatteita ja työtä eteenpäin.

Tarjoamme taidokkaalle artesaanityölle ja sinulle kohtaamispaikan. Näin rakennamme mahdollisuuksia monen ihmisen elämässä. Reilun kaupan muoti voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle -ihmisarvoista työtä valmistajalle, laadukkaasta materiaalista ja taidolla tehty tuote sen käyttäjälle.


Store of Women

Iloitsemme, että naiset Suomessa elävät hyvin tasa-arvoisessa asemassa kohdaten kunnioitusta yhteiskunnassa ja liike-elämässä. Kaikissa kulttuureissa ja aloilla näin ei vielä ole. Tuloerot voivat olla yhä huomattavat ja globaalisti pääomat ovat keskittyneet yhä harvempien haltuun. Vain murto-osa rahoituksesta on ohjattu naisten kehittämiin ja omistamiin innovaatioihin ja yrityksiin.

Tätä haluamme parantaa, sillä naiset ovat suunnannäyttäjiä, hoivaajia, innovaattoreita, rauhan edistäjiä - niin paljon enemmän.

Store of Women on yhteinen kauppapaikka, mutta myös sydän, jonne tallentuu viisautta. Kokoamme tärkeää tietoa yhteistyökumppaneista sekä miten ja missä tuotteiden valmistaminen on turvannut haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten elämää. 

Kehitysprojektiemme jokainen tuote tekee työtä oikeudenmukaisuuden puolesta vähentäen eriarvoisuutta. Erityisesti haluamme nostaa ja tukea naisten tärkeää työtä kehittyvissä maissa, joissa matkaa tasa-arvon toteutumiseen on usein vielä paljon. 

Katso myös kampanja #WomenOfFairTrade

People Tree

People Tree on toiminut vastuullisen muodin pioneerina ihmisoikeuksia ja ympäristöä vaalien jo kohta kolme vuosikymmentä toimien näin esikuvana monille aloille.

People Treen tuotteista löytyy aina FAIRTRADE, WFTO tai jopa molemmat reilun kaupan merkit. Ne mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa.

People Treen missio on
- Tukea valmistajakumppanien toimia, jotka kasvattavat heidän taloudellista itsenäisyyttä ja näin haastaa sellaisia valta-asetelmia, jotka heikentävät haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten perusoikeutta riittävään toimeentuloon.
- Suojella luontoa ja ympäristöä käyttämällä kestäviä ja luonnonmukaisia materiaaleja. Olla innovatiivisesti kehittämässä uusia ratkaisuja.
- Levittää tietoisuutta sekä vahvistaa omia ja kumppaneiden toimia Reilun kaupan ja kestävän kehityksen mukaisiin toimintamalleihin. Olla esimerkkinä Reilun Kaupan yritysmallista.

Kuvassa vasemmalla FAIR.FI :n perustaja Sanna Leino ja People Treen perustaja, kansainvälisesti palkittu sosiaalinen yrittäjä Safia Minney. Hän on myös Slave to Fashion-dokumentin kirjoittaja ja tuottaja ehkäistäkseen nykymuotoista orjuutta teollisuudessa. Yläkuvassa Bangladeshin vierailulla Fair Trade ekspertti ja People Treen hallituksen jäsen Christine Gent.

KESTÄVÄKSI SUUNNITELTU

Luonnonmukaiset, puhtaat sekä laadukkaat materiaalit ovat valikoimamme kulmakiviä. Haluamme olla apunasi etsiessäsi vastuullisia ja kestäviä materiaaleja. Pyrimme tarjoamaan sinulle vaihtoehtoja, jotka eivät kulu kertakäyttökulttuurin tahtiin, vaan kestävät aikaa ja käyttöä.

Toivomme, että oivallat kanssamme "vähemmän on enemmän." Edustamamme tuotteet valmistetaan korkealaatuisista ekologisista materiaaleista, jotka ovat mahdollisimman turvallisia sekä käyttäjälle, valmistajalle että ympäristölle. Lue lisää vaatepuolen materiaaleistamme os. KARMA.FI 

Reilun kaupan tuotteiden valmistus käsityönä sekä kuljetus, usein laivalla, on pieni-osa koko tuotteen ekologisesta jalanjäljestä. Suosimamme luomupuuvillan (GOTS, Intia) viljely pitää maaperän ravinteikkaana, kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä ja sitoo myös hiilidioksidia ilmakehästä. Kuvassa oikealla uusi innovaatio Kierrätyskashmir neule>

Toimisto- ja varastotilamme käyttävät aurinkoenergiaa, kuten myös kulkuvälineemme. Posti-toimitukset kompensoidaan hiilineutraaliksi. Kierrätämme aktiivisesti raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja sekä luomme uusia kierrätysdesign tuotteita. Kasvatamme ja suojelemme omistamaamme metsää Suomessa ja Kenian Shadeshares hankkeessa, jossa jokaista myytyä puuaurinkolasiparia vastaan istutetaan ja kasvatetaan kokonainen puu.

Työskentelemme tuotteiden kestävyyden kehittämisen ja virtuaalisen testauksen edistämiseksi. Työstämme löydät lisää tietoa kanavastamme: VirtualTestChannel.com

Kysy lisää tuotteista, fair trade valmistajista tai ekologisten materiaalien valintapalveluistamme.

Autamme mielellämme!

Sanna ja OlliOta yhteyttä

Lähetä meille viestiä

info@fair.fi

+358 40 747 8318


"Clothes aren´t going to change the world."   

"The Women who wear them will."   

- Anne Klein