People Tree luonnonmateriaalit ja ajattomat printit

PARASTA KIERTOTALOUTTA

June 01, 2023

 

Ekologiset, luonnonmukaiset ja puhtaat materiaalit ovat työmme kulmakiviä. Kehitämme tuotteita, jotka ovat niin arvokkaita, että niistä halutaan kestäviä ja huoltaa tarvittaessa. Arvostetut materiaalit ovat haluttuja myös kierrätettyinä.

Myynnissä olevien mallistojen laadun kehittämisen lisäksi, suunnittelutiimimme työskentelee useiden suomalaisten designvetoisten brändien kanssa. Virtuaalitestauksen avulla tuotteiden kestävyys voidaan optimoida ja ekologisempien materiaalien valinta on mahdollista jo tuotekehitysvaiheessa.

Tästä työstä löydät lisää tietoa kanavastamme: VirtualTestChannel.com  Kysy lisää kestävyysanalysoinnista ja ekologisten materiaalien valintapalveluistamme. Autamme mielellämme!

Sanna ja Olli   -   info@fair.fi

                                                     ***

Tärkeä osa ekologista kiertotaloutta on huoltaa ja korjata olemassa olevaa, hankkia tarpeeseen ja aina uusiutuvista, puhtaista ja luonnollisista materiaaleista tehtyjä tuotteita. 

Laadukkaat luonnonmateriaalit sekä kangaspuilla kudotut kankaat ja ajattomat taidekuosit ovat arvostettuja myös uusiokäytössä. Niiden korjaaminen kannattaa ja mieluisat mallit säilyttävät arvonsa vuodesta toiseen, myös jälleenmyynnissä. 

Materiaaleista esimerkiksi luomupuuvilla ja -pellava uudistavat viljelyä ja puupohjaisen Iyocelin valmistusprosessissa käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%. Näistä materiaaleista valmistetut kekseliäät upcycling tuotteet ovat myös kiinnostavia.

 

Mallistomme on erinomainen esimerkki ekologista muotia, joka uudistaa alaa monella tasolla. Tutustu tästä, mitä on -> Regenerative Fashion

Suomalaisen koko vaatekaappi muodostaa kohtuullisella käytöllä noin 2% henkilökohtaisesta hiili- ja ekojalanjäljestämme. Vaikka vastuullisesti valitsevalla jälki ei ole suuri, eettinen muoti voi toimia merkittävänä suunnannäyttäjänä monille eri aloille.

                            

                                             ***

 RAKASTETUT VAATTEET KESTÄVÄT

Vaatevallankumous -kampanja täyttää nyt kymmenen vuotta ja kutsuu mukaan.

Inspiroidaan toisiamme tekemään ostoksia harkitusti, välittämään tekijöistä, olemaan uteliaita ja opettelemaan, kuinka saamme suosikkivaatteemme kestämään pidempään.

Myymme käytettyjä ja kunnostettuja, reilun kaupan periaattein valmistettuja vaatteita ja mallikappaleita juuri nyt Espoossa, Kauklahden kylällä (Kuninkaankartanontie 5).

Jos sinulle on jäämässä käyttämättömäksi reilun kaupan periaattein valmistettu vaate, etkä halua itse myydä eteenpäin tai käyttää arvokkaita materiaaleja uudelleen, ota yhteyttä. Hyvitämme palautuksen ALE lahjakorttina nettikauppaan tai osuutena jälleenmyynnistä. Myymme näitä luonnonmateriaaleista valmistettuja, käytettyjä kappaleita uudelleen Suomessa tapahtumissa tai Espoon pisteessä Kauklahdessa.       

Rekisteröitymällä etusivun alalaidassa uutiskirjeen tilaajaksi voit seurata tulevia tapahtumiamme.              

                                                    ***

Jotta käytöstä poistuvat tuotteet löytäisivät tiensä mahdollisimman vaivattomasti uudelleen käyttöön, lajittele ne myytäviin, lainattaviin, korjattaviin, lahjoitettaviin tai palautettaviin ja muuhun materiaalikiertoon meneviin jakeisiin. Näin ne on helppo ottaa koreissaan mukaan kiertotalouden palveluihin. 

Loimme sympaattiset kiertotalouden merkit, joita voi käyttää apuna lajittelussa. Löydät täältä>

Suuret kiitokset menestyksekkäästä yhteistyöstä kiertotalouden parissa  🚩

Käytettyjen ja kierrätystuotteiden myyntitapahtumia >  Kartanon kyläkirppis, Fiskars antiikki- ja vintagepäivät, Dirty Hippies Oy, Miela preloved, Kierrätyskeskus / Plan B. 

Upcycling innovaatiot ja lajittelumerkit > FAIRFI & muotoilija Heli Säde.

Kiertotalouden ohjelmapalvelut ja korjaustyöpajat ja tapahtumat > Tuunaajamutsi, Artemik.

Reilun kaupan mallistojen vaatelainaus  > Lace and Rose ja Upcycler Helsinki

Vaatekorjaus ja tuunaus > Espoo Mending ja Studio Pomsi.

Materiaalilahjoitukset > Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Pakkausraaka-aineet > rinkiin.fi 

Jos sinulla on idea yhteistyöstä ekologisten materiaalien kiertotalouden parissa, niin ota yhteyttä info@fair.fi

Fiskasin Vintage päivillä ja Helsinki Design Week -tapahtumissa kerroimme muotoilija Heli Säteen kanssa kestävästä ja vastuullisesta, kiertotaloutta edistävästä suunnittelusta, jota laadukkaat ja ekologiset luonnonmateriaalimallistot tukevat täydellisesti.

Yksilölliset upcycling tuotteet ovatkin hyvä esimerkki innovatiivisesta materiaalien uusiokäytöstä. People Treen kierrätyskashmirista valmistetussa neulepaidassa, lähtökohtaisesti jo arvostettu raaka-aine toi lisäarvoa myös uusiotuotteelle. Mekaanisesti purettu luonnonkuitu ja kestävä uusi tuote on täydellinen kiertotalouden esimerkki. 

Hopeoidut korut ovat kierrätysmetallia. Valmistajakumppani Bombolulu on reilun kaupan periaattein toimiva sosiaalinen yritys, joka valmistaa koruja. Bombolulu tarjoaa koulutusta ja työmahdollisuuksia erityisesti vammaisille taitaville artesaaneille Keniassa.

  
                              
   
 
Myynnissämme on aika-ajoin siis People Treen kierrätettyjä aarteita vuosien varrelta. 100% luomupuuvillaa, luomupellavaa, monikäyttöistä designia ja ajattomia kuoseja sekä mekkoja, joissa kangaspuilla kudottuja kankaita ja brodeerattuja yksityiskohtia. Kaikki reilun kaupan periaattein valmistettuja ja käytännössä hiilineutraaleja. Luomupuuvilla ja -pellava uudistavat viljelyä ja puukuitupohjaisen Tencel Ionocelin valmistusprosessissa taas käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%.
 
Täysluomupuuvilla on arvokas materiaali. Leikkuujätettä ei paljon synny käsityövaltaisessa tuotannossa ja sitä puretaan mekaanisesti takaisin langaksi. Materiaalit käytetään paikallisesti esimerkiksi tyynyjen täytteenä tai käsintehdyn paperin valmistukseen. 
                                                  
 

   

 

Hyväkuntoiset käytetyt reilun kaupan vaatteet ja esittelymallikappaleet myydään uudelleen ja muista materiaaleista luodaan kiinnostavia uusiotuotteita. People Treen materiaalit ovat koko elinkaarensa lopussa kierrätettävissä kuiduksi, biohajoavia eikä niistä jää luontoon myrkkyjä.

                                                       

MIKÄ KORJAUSKAHVILA?

Korjauskahvila-tapahtumiin otat mukaan vaatteita ja materiaaleja, jotka kaipaavat uudistusta. Paikan päältä löytyy ompelukoneita ja -tarvikkeita, vertaisvinkkejä ja ammattilaisten, kuten Artemikin Anninan tai Tuunaajamutsi-Annakaisan ohjeita ja tietoiskuja. 

Tule käymään hetkeksi tai pidemmäksi ja ota mukaan omia malleja, niin katsotaan yhdessä miten ne voi uudistaa. Artemik ja Ingvastin Kilta, os. Masalantie 625, Espoo/Kirkkonummi. 

Jos tällaisen tapahtuman järjestäminen kanssamme kiinnostaa, ota yhteyttä, info@fair.fi   tai  040 747 8318 /  Sanna

 

                                       ***

 

 
Katso myös UUTISIA

TAPAHTUMAT TÄRKEÄLLÄ ASIALLA
TAPAHTUMAT TÄRKEÄLLÄ ASIALLA

August 01, 2023

Tilaa kätevästi verkkokaupasta FAIR.FI tai tule sovittamaan Helsinkiin tai Espooseen.

Lue Lisää

MYYNTIYHTEISTYÖTÄ
MYYNTIYHTEISTYÖTÄ

March 01, 2023

Haluatko tehdä kanssamme liiketoiminta- tai kampanjayhteistyötä?

Lue Lisää

People Tree 30 vuotta
People Tree 30 vuotta

October 23, 2021

Onnea People Tree, Reilun kaupan muodin edelläkävijä. Perustamisesta saakka kaikkien mallistojen vaatteet on valmistettu alusta loppuun arvostetuimpia eettisiä ja ekologisia standardeja noudattaen.

Lue Lisää