Kiertotalouden työkalut

Kiertotalouden työkalut

November 24, 2021

 

Kiertotalouden johtaminen

Jotta käytöstä poistuvat tuotteet päätyisivät mahdollisimman suoraan uuteen käyttöön, ne voi lajitella jo kotona tai toimistolla -

korjattaviin, lainattaviin, myytäviin, lahjoitettaviin, palautettaviin tai materiaalikiertoon meneviin jakeisiin. 

Näin ne on helppo ottaa koreissaan mukaan seuraavaan kiertotalouden palveluun, kuten esimerkiksi:

Ohjelmapalveluihin > tuunaajamutsi.fi 

Korjauspalveluihin > studiopomsi.fi

Myymälöihin > kierrätyskeskus.fi

Pakkausraaka-aineet kierrätyspisteisiin > rinkiin.fi 

Kiertotalouden merkit, joita voit käyttää apuna lajittelussa löydät täältä>

Viime vuonna Helsinki Design Week -tapahtumassa kerroimme kestävästä ja vastuullisesta, kiertotaloutta edistävästä suunnittelusta, jota laadukkaat ja ekologiset luonnonmateriaalimallistomme tukevat täydellisesti. Esittelimme Espoon kierrätyskeskuksessa myös ensimmäisen People Treen kierrätyskashmirista valmistetun neulepaidan, jossa arvostettu raaka-aine toi lisäarvoa myös uusiotuotteelle. 

People Treen käsin valmistetut yksilölliset wearable tuotteet ovat hyvä esimerkki innovatiivisesta materiaalien uusiokäytöstä. Korvakorut ovat kierrätysmetallia. Valmistajakumppani Bombolulu on reilunkaupan periaattein toimiva sosiaalinen yritys, joka valmistaa koruja. Bombolulu tarjoaa koulutusta ja työmahdollisuuksia erityisesti vammaisille taitaville artesaaneille Keniassa.

                              
Vuonna 2021 tapahtumaviikolla toimme pilottimyyntiin uudet kiertotalouden johtamistyökalut, pallot joilla on myös positiivisia maailmanlaajuisia vaikutuksia.
Käytetyt People Tree aarteet rekki on jouluun asti Kierrätyskeskuksessa Plan B osaston yhteydessä, os. Kaisaniemenkatu 7, Helsinki. Jos et pääse sinne, sovi sovitusaika toimistolle Senaatintorin edustalle Helsinkiin tai Kauklahteen Espooseen. Suunnitellaan mallistoa yhdessä !
   

                       

***

Parasta kiertotaloutta on hankkia laadukkaita, mieluisia vaatteita ja käyttää niitä mahdollisimman paljon. Jos kuitenkin sinulle on jäänyt tarpeettomaksi ja liian vähälle käytölle People Treen design-aarteita vuosien varrelta, palauta ne meille. Hyvitämme palautuksen 15% lahjakorttina kauppaan. Ota yhteyttä, niin annamme ohjeet tai tuo mukanasi tapahtumiin tai toimistolle.

 
Myynnissämme on aika-ajoin People Treen kierrätettyjä aarteita vuosien varrelta. 100% luomupuuvillaa, luomupellavaa, monikäyttöistä designia ja ajattomia printtejä sekä mekkoja, joissa kangaspuilla kudottuja kankaita ja brodeerattuja yksityiskohtia. Kaikki reilun kaupan periaattein valmistettuja ja käytännössä hiilineutraaleja. 
Hyväkuntoiset People Treen kierrätetyt ja esittelymallikappaleet myydään uudelleen ja muista materiaaleista luodaan kiinnostavia uusiotuotteita. People Treen materiaalit ovat koko elinkaarensa lopussa myös täysin kierrätettävissä kuiduksi, biohajoavia eikä niistä jää luontoon myrkkyjä. 
                                                  ***
100% luomupuuvilla on arvokas materiaali. Leikkuujätettä ei paljon synny käsityövaltaisessa tuotannossa ja sitä puretaan mekaanisesti takaisin langaksi. Materiaalit käytetään paikallisesti esimerkiksi tyynyjen täytteenä tai käsintehdyn paperin valmistukseen. Myös loppuunkäytetty 100% puuvillavaate on arvokas raaka-aine.
 

   

 

Työskentelemme tuotteiden kestävyyden, virtuaalisen testauksen ja ekologisempien materiaalien valinnan kehittämiseksi.  Tästä työstä löydät lisää tietoa kanavastamme: VirtualTestChannel.com

Kysy lisää kestävyys ja materiaalikehitys-palveluistamme.

Autamme mielellämme!

Sanna ja Olli

info@fair.fi

 
Katso myös UUTISIA

Kiitos osaajille!
Kiitos osaajille!

January 01, 2022

Työtä tasa-arvon puolesta liiketoiminnan keinoin. 
#WomenOfFairTrade kampanja juhlistaa naisia yrityksissä ja yhteisöissä, jotka ovat päättäneet haastaa eriarvoisuuden - luovat mahdollisuuksia, voittavat esteet, tukevat yhteisöjä, ottavat kantaa tai näyttävät esimerkkiä. Tehdään kaikki se nyt näkyviksi!

Lue Lisää

People Tree 30 vuotta
People Tree 30 vuotta

October 23, 2021

Onnea People Tree, Reilun kaupan muodin edelläkävijä. Perustamisesta saakka kaikkien mallistojen vaatteet on valmistettu alusta loppuun tiukkoja eettisiä ja ekologisia standardeja noudattaen.

Lue Lisää

PUKEUDU NAISELLE AMMATTI
PUKEUDU NAISELLE AMMATTI

October 22, 2021

Joulutorin myynnistä ohjasimme yli 20% kehitysmaiden naisten tasa-arvoisten oikeuksien ja toimeentulon kehittämiseen, Naisten Pankin työhön. Näin sekä tuotteen valmistuspalkkio, että myynnistä syntyvä voitto käytetään samanlaisten tavoitteiden toteutumiseen.

Lue Lisää