People Tree käytetyt rekki Miela Preloved, 2krs.

PARASTA KIERTOTALOUTTA

October 16, 2022

KOKOSIMME TÄHÄN VINKIT MITEN TOTEUTTAA PARASTA MAHDOLLISTA KIERTOTALOUTTA

Parasta kiertotaloutta on huoltaa ja korjata olemassa olevaa, hankkia vain tarpeeseen ja aina uusiutuvista, puhtaista ja luonnollisista materiaaleista tehtyjä tuotteita. Jotta voit tehdä valinnan huolella, tarjoamme ilmaisen toimituksen sekä tarvittaessa vaihdon sopivaan kokoon tai malliin.

Laadukkaat luonnonmateriaalit ovat arvostettuja sekä haluttuja myös uusiokäytössä ja mieluisat mallit säilyttävät arvonsa vuodesta toiseen myös jälleenmyynnissä. Materiaaleista luomupuuvilla ja -pellava uudistavat viljelyä ja puukuitupohjaisen Tencel Iyocellin valmistusprosessissa käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%. 

                                                      

Jos sinulle on jäämässä tarpeettomaksi tai liian vähälle käytölle People Treen vanha vaate tai se käy yhä upcycling käyttöön, etkä halua itse käyttää arvokkaita materiaaleja, anna ne meille. Hyvitämme tällaisen palautuksen 10-20% ALE lahjakorttina kauppaan. Ota yhteyttä, niin annamme ohjeet tai tuo mukanasi tapahtumiin tai toimistolle. 

Myymme käytettyjä tai kunnostettuja, reilun kaupan periaattein valmistettuja, tuotteita tapahtumissa. Nyt 4.12. asti Tampereella, tutussa paikassa Miela, 2krs.

                                                       *** 

Jotta käytöstä poistuvat tuotteet päätyisivät mahdollisimman vaivattomasti uudelleen käyttöön, lajittelemme ne myytäviin, lainattaviin, korjattaviin, lahjoitettaviin tai palautettaviin ja muuhun materiaalikiertoon meneviin jakeisiin. Näin ne on helppo ottaa koreissaan mukaan seuraavaan kiertotalouden palveluun.

 

Loimme sympaattiset kiertotalouden merkit, joita voi käyttää apuna lajittelussa. Löydät täältä>

Suuret kiitokset menestyksekkäästä yhteistyöstä 🚩

Käytettyjen ja kierrätystuotteiden myyntitapahtumia > Miela Preloved, Fiskars antiikki- ja vintagepäivät, Kierrätyskeskus ja Plan B. 

Upcycling innovaatiot ja lajittelumerkit > FAIRFI & muotoilija Heli Säde.

Kiertotalouden ohjelmapalvelut ja työpajat > Tuunaajamutsi ja Artemik

Vaatelainaus > Lace and Rose ja Upcycler Helsinki

Vaatekorjaus ja tuunaus > Espoo Mending ja Studio Pomsi Kierrätyskeskuksessa.

Materiaalilahjoitukset > Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Pakkausraaka-aineet > rinkiin.fi 

Jos sinulla on idea yhteistyöstä ekologisten materiaalien kiertotalouden parissa, niin ota yhteyttä info@fair.fi

Fiskasin Vintage päivillä ja Helsinki Design Week -tapahtumissa kerroimme muotoilija Heli Säteen kanssa kestävästä ja vastuullisesta, kiertotaloutta edistävästä suunnittelusta, jota laadukkaat ja ekologiset luonnonmateriaalimallistot tukevat täydellisesti.

People Treen käsin valmistetut yksilölliset upcycling tuotteet ovatkin hyvä esimerkki innovatiivisesta materiaalien uusiokäytöstä. People Treen kierrätyskashmirista valmistetussa neulepaidassa, lähtökohtaisesti jo arvostettu raaka-aine toi lisäarvoa myös uusiotuotteelle. Mekaanisesti purettu luonnonkuitu ja kestävä uusi tuote on täydellinen kiertotalouden esimerkki. 

Hopeoidut korut ovat kierrätysmetallia. Valmistajakumppani Bombolulu on reilun kaupan periaattein toimiva sosiaalinen yritys, joka valmistaa koruja. Bombolulu tarjoaa koulutusta ja työmahdollisuuksia erityisesti vammaisille taitaville artesaaneille Keniassa.

  
                              
Käytettyjen People Tree aarteiden rekki on ollut jouluisin Kierrätyskeskuksissa. Viime vuonna Plan B osaston yhteydessä, Kaisaniemessä Helsingissä. Seuraavan kerran tapaamme aiheen tiimoilta Miela Preloved, 2krs. osastolla Tampereella ja joka kesä Fiskarsissa heinäkuussa.
   
 
Myynnissämme on aika-ajoin siis People Treen kierrätettyjä aarteita vuosien varrelta. 100% luomupuuvillaa, luomupellavaa, monikäyttöistä designia ja ajattomia printtejä sekä mekkoja, joissa kangaspuilla kudottuja kankaita ja brodeerattuja yksityiskohtia. Kaikki reilun kaupan periaattein valmistettuja ja käytännössä hiilineutraaleja. Luomupuuvilla ja -pellava uudistavat viljelyä ja puukuitupohjaisen Tencel Ionocelin valmistusprosessissa taas käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%.
 
Täysluomupuuvilla on arvokas materiaali. Leikkuujätettä ei paljon synny käsityövaltaisessa tuotannossa ja sitä puretaan mekaanisesti takaisin langaksi. Materiaalit käytetään paikallisesti esimerkiksi tyynyjen täytteenä tai käsintehdyn paperin valmistukseen. 
                                                  
 

   

 

Hyväkuntoiset People Treen kierrätetyt ja esittelymallikappaleet myydään uudelleen ja muista materiaaleista luodaan kiinnostavia uusiotuotteita. People Treen materiaalit ovat koko elinkaarensa lopussa kierrätettävissä kuiduksi, biohajoavia eikä niistä jää luontoon myrkkyjä.

                                                       ***

Työskentelemme tuotteiden kestävyyden, virtuaalisen testauksen ja ekologisempien materiaalien valinnan kehittämiseksi.  Tästä työstä löydät lisää tietoa kanavastamme: VirtualTestChannel.com

Kysy lisää kestävyys ja materiaalikehitys -palveluistamme.

Autamme mielellämme!

Sanna ja Olli

 

               

 
Katso myös UUTISIA

Palkittua työtä ja yhteistyökumppaneita
Palkittua työtä ja yhteistyökumppaneita

April 24, 2022

"Miksi käytämme niin paljon energiaa asioihin, jotka eivät tee ihmisistä onnellisempia ja terveempiä?"

Lue Lisää

People Tree 30 vuotta
People Tree 30 vuotta

October 23, 2021

Onnea People Tree, Reilun kaupan muodin edelläkävijä. Perustamisesta saakka kaikkien mallistojen vaatteet on valmistettu alusta loppuun tiukkoja eettisiä ja ekologisia standardeja noudattaen.

Lue Lisää

PUKEUDU NAISELLE AMMATTI
PUKEUDU NAISELLE AMMATTI

October 22, 2021

Vuosina 2018-2021 Joulutorin myynnistä yli 20% ohjasimme kehitysmaiden naisten tasa-arvoisten oikeuksien ja toimeentulon kehittämiseen, Naisten Pankin työhön. Näin sekä tuotteen valmistuspalkkio, että myynnistä syntyvä voitto käytetään samanlaisten tavoitteiden toteutumiseen.

Lue Lisää