ALE huipussaan

ALE huipussaan

June 30, 2024

Voit tilata nettikaupan kokoelmaa suoraan sinulle lähimpään pakettipalvelun noutopisteeseen tai pyytää nähtäväksi esim: 

- ti-ke 16.-17.7. klo 12-17, FAIR.FI, Kauppamäki 10, Espoo

- pe 19.7.  klo 11-18, Vintage Concept Store, Korkeavuorenkatu 4, Helsinki 

Varmistaaksesi, että juuri suosikit ovat paikan päällä, ilmoita (info@fair.fi) mistä olet kiinnostunut, niin tuomme liikkeisiin tai tapahtumiin.


MITÄ ON VINTAGE

Tärkeä osa ekologista kiertotaloutta on hankkia uusiutuvista, puhtaista ja luonnollisista materiaaleista tehtyjä, arvostettuja tuotteita sekä käyttää ja huoltaa olemassa olevaa pitkään.

Vintage on oman aikansa parasta suunnittelua, vuosikertaa tai toteutustapaa.  Fair trade periaattein toteutetut laadukkaat luonnonmateriaalit sekä kangaspuilla kudotut kankaat ja kauniit taidekuosit kestävät. Niistä huolenpitäminen kannattaa. Aika näyttää mitkä mallistot säilyttävät arvonsa vuodesta toiseen. 

Kehitämme tuotteita, jotka ovat arvokkaita, niiden halutaan kestävän ja huoltaa tarvittaessa. Fair trade periaattein valmistettujen mallistojen laadun kehittämisen lisäksi, suunnittelutiimimme työskentelee useiden suomalaisten ja kansainvälisten designvetoisten yritysten kanssa. Pilotointien ja virtuaalitestauksen avulla kestävyys voidaan optimoida ja ekologisempien materiaalien valinta on mahdollista jo tuotekehitysvaiheessa.

                                              

RAKASTETUT VAATTEET KESTÄVÄT

FAIR.FI kaupassa myynnissä oleva mallisto on erinomainen esimerkki muotia, joka uudistaa koko alaa monella tasolla. Lähtömateriaalilla on tärkeä merkitys vaatteen ekologiseen jalanjälkeen ja arvostetut materiaalit ovat haluttuja myös kierrätettyinä.

Suomalaisen koko vaatekaappi muodostaa kohtuullisella käytöllä 2-3% henkilökohtaisesta hiili- ja ekojalanjäljestämme. Vaikka vastuullisesti valitsevalla osuus ei ole suuri, eettinen ja ekologinen muoti voi toimia merkittävänä suunnannäyttäjänä monille eri aloille. Materiaaleista esimerkiksi luomupuuvilla ja -pellava ovat uudistavaa viljelyä ja puupohjaisen Iyocelin valmistusprosessissa käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%. Laadukkaista materiaaleista valmistetut kekseliäät upcycling tuotteet ovat myös arvostettuja.  

                                                                   

Vaatevallankumous -kampanja täytti kymmenen vuotta ja kutsuu mukaan.

Inspiroidaan toisiamme tekemään ostoksia harkitusti, välittämään tekijöistä, olemaan uteliaita ja opettelemaan, kuinka saamme suosikkivaatteemme kestämään pidempään.

 

PATINUUS ON ARVO

Käytettyjä ja kunnostettuja, fair trade periaattein valmistettuja vaatteita on aika ajoin myynnissä pisteissämme ja tapahtumissa.

Myös Patinuus -kaupasta löydät näitä toivottuja kappaleita. 

Jos sinulle on jäämässä käyttämättömäksi reilun kaupan periaattein valmistettu vaate, etkä halua itse myydä eteenpäin tai käyttää materiaaleja uudelleen, ota yhteyttä.

                                                         

                                                    ***

Loimme sympaattiset kiertotalouden merkit, joita voi käyttää apuna lajittelussa.                                       

Jotta käytöstä poistuvat tuotteet löytäisivät tiensä mahdollisimman vaivattomasti uudelleen käyttöön, lajittele ne myytäviin, lainattaviin, korjattaviin, lahjoitettaviin tai palautettaviin ja muuhun materiaalikiertoon meneviin jakeisiin. Näin ne on helppo ottaa koreissaan mukaan kiertotalouden palveluihin. 

Merkit löydät täältä>

Suuret kiitokset menestyksekkäästä yhteistyöstä kiertotalouden parissa  🚩

Käytettyjen ja kierrätystuotteiden myyntitapahtumia > Helsinki Vintage, Uniikkitehdas, Fiskars vintagetori, Patinuus ja Kartanon kyläkirppis.

Kiertotalouden ohjelmapalvelut, korjaustyöpajat ja ideointitapahtumat > Mersia Design, Tuunaajamutsi, Artemik.

Upcycling innovaatiot ja lajittelumerkit > FAIR.FI & muotoilija Heli Säde.

Fair trade mallistojen vaatelainaus  > Lace and Rose ja Upcycler Helsinki

Vaatekorjaus ja tuunaus > Espoo Mending ja Studio Pomsi.

Materiaalilahjoitukset > Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Pakkausraaka-aineet > rinkiin.fi 

Jos sinulla on idea yhteistyöstä ekologisten luonnonmateriaalien ja kiertotalouden parissa, niin ota yhteyttä info@fair.fi

Fiskasin Vintage torilla ja Helsinki Design Week -tapahtumissa esittelimme muotoilija Heli Säteen kanssa kestävää ja vastuullista, kiertotaloutta edistävää suunnittelua, jota laadukkaat ja ekologiset luonnonmateriaalimallistot tukevat täydellisesti.

Yksilölliset upcycling tuotteet ovat hyviä esimerkkejä innovatiivisesta materiaalien uusiokäytöstä. Kierrätyskashmirista valmistetussa neulepaidassa, lähtökohtaisesti jo arvostettu raaka-aine toi lisäarvoa myös uusiotuotteelle. Mekaanisesti purettu luonnonkuitu ja kestävä uusi tuote on täydellinen kiertotalouden esimerkki. 

 

  
                              
Hopeoidut korut ovat kierrätysmetallia. Valmistajakumppani Bombolulu on fair trade periaattein toimiva sosiaalinen yritys, joka valmistaa koruja. Bombolulu tarjoaa koulutusta ja työmahdollisuuksia erityisesti vammaisille taitaville artesaaneille Keniassa.
   
 
Myynnissämme on aika-ajoin siis eettisesti valmistettuja, kierrätettyjä aarteita vuosien varrelta. 100% luomupuuvillaa, luomupellavaa, monikäyttöistä designia ja ajattomia kuoseja sekä mekkoja, joissa kangaspuilla kudottuja kankaita ja brodeerattuja yksityiskohtia. Kaikki fair trade periaattein valmistettuja ja reippaasti hiilineutraaleja. Luomupuuvilla ja -pellava uudistavat viljelyä ja puukuitupohjaisen Tencel lyocellin valmistusprosessissa taas käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%.
 
Täysluomupuuvilla on arvokas materiaali. Leikkuujätettä ei paljon synny käsityövaltaisessa tuotannossa ja sitä puretaan mekaanisesti takaisin langaksi. Materiaalit käytetään paikallisesti esimerkiksi tyynyjen täytteenä tai käsintehdyn paperin valmistukseen. 
                                                  
 

   

 

Hyväkuntoiset käytetyt fair trade vaatteet ja esittelymallikappaleet myydään uudelleen ja muista materiaaleista luodaan kiinnostavia uusiotuotteita. Kaikki materiaalimme ovat koko elinkaarensa lopussa kierrätettävissä kuiduksi, biohajoavia eikä niistä jää luontoon myrkkyjä.

                                                       

KORJAUSKAHVILA

Korjauskahvila-tapahtumiin otat mukaan vaatteita ja materiaaleja, jotka kaipaavat uudistusta. Paikan päältä löytyy ompelukoneita ja -tarvikkeita, vertaisvinkkejä ja ammattilaisten, kuten Artemikin Anninan tai Tuunaajamutsi-Annakaisan ohjeita ja tietoiskuja. Ensimmäinen korjauskahvilamme järjestettiin os. Artemik ja Ingvastin Kilta, Masalantie 625, Espoo/Kirkkonummi.

Seuraavan kerran tapaamme täällä viimeistään suuressa joulutapahtumassa ensimmäisenä adventtina.

 

 

Jos tällaisen tapahtuman järjestäminen kanssamme uudelleen kiinnostaa, ota yhteyttä, info@fair.fi   tai  040 747 8318 /  Sanna     

 

Seuraa alan yrittäjiä -> instagram/fair.fi

***

 

 
Katso myös UUTISIA

YHTEISTYÖTÄ
YHTEISTYÖTÄ

June 30, 2024

Kehitimme reilun kaupan luomupuuvillaiset treenipaidat naisten tanssitapahtuman lanseeraukseen. 

Monena vuonna olemme myös Joulutorin myynnistä ohjanneet kehitysmaiden naisten tasa-arvoisten oikeuksien ja toimeentulon kehittämiseen, Naisten Pankin työhön. Näin sekä tuotteen valmistuspalkkio, että myynnistä syntyvä voitto käytetään samanlaisten tavoitteiden toteutumiseen.

Lue Lisää

IMPORTANT WORK - TÄRKEÄÄ TYÖTÄ
IMPORTANT WORK - TÄRKEÄÄ TYÖTÄ

May 15, 2024

Haluatko tehdä kanssamme liiketoiminta- tai kampanjayhteistyötä?

Lue Lisää

Naistenkin innovaatioiden toteuttamiseen tarvitaan rahoitusta
Naistenkin innovaatioiden toteuttamiseen tarvitaan rahoitusta

February 07, 2024

Lue Lisää