People Tree luonnonmateriaalit ja ajattomat printit

PARASTA KIERTOTALOUTTA

October 16, 2022

 Ekologista kiertotaloutta on huoltaa ja korjata olemassa olevaa, hankkia tarpeeseen ja aina uusiutuvista, puhtaista ja luonnollisista materiaaleista tehtyjä tuotteita. 

Kudotut kankaat ja ajattomat printit sekä laadukkaat luonnonmateriaalit ovat arvostettuja myös uusiokäytössä. Niiden korjaaminen kannattaa ja mieluisat mallit säilyttävät arvonsa vuodesta toiseen, myös jälleenmyynnissä. 

Materiaaleista esimerkiksi luomupuuvilla ja -pellava uudistavat viljelyä ja puukuitupohjaisen Tencel Iyocellin valmistusprosessissa käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%. Näistä materiaaleista valmistetut kekseliäät upcycling tuotteet ovat myös kiinnostavia. 

                                             ***

Myymme mallikappaleita sekä käytettyjä ja kunnostettuja, reilun kaupan periaattein valmistettuja vaatteita juuri nyt Espoossa (Kuninkaankartanontie 5).

Jos sinulle on jäämässä tarpeettomaksi tai liian vähälle käytölle People Tree vaate tai se käy yhä upcycling käyttöön, etkä halua itse käyttää arvokkaita materiaaleja, ota yhteyttä ja jälleenmyy kanssamme. Hyvitämme myynnin ALE lahjakorttina kauppaan.

                                    ***

 KORJAUSKAHVILA   

Korjauskahvila-tapahtumiin otat mukaan vaatteita ja materiaaleja, jotka kaipaavat uudistusta. Paikan päältä löytyy ompelukoneita ja -tarvikkeita, vertaisvinkkejä ja ammattilaisten, kuten Artemikin Anninan tai Tuunaajamutsi-Annakaisan ohjeita ja tietoiskuja. 

Tule käymään hetkeksi tai pidemmäksi ja ota mukaan omia malleja, niin katsotaan yhdessä miten ne voi uudistaa.

Artemik ja Ingvastin Kilta, Masalantie 625.  Ilmoittaudu mukaan os. info@fair.fi   tai  040 747 8318.

 

 

 

 

 

 

 

 Seuraava tapahtuma huhti/toukokuussa!

Rekisteröitymällä etusivun alalaidassa uutiskirjeen tilaajaksi voit seurata tulevia tapahtumia.              

                                                    ***

Jotta käytöstä poistuvat tuotteet löytäisivät tiensä mahdollisimman vaivattomasti uudelleen käyttöön, lajittelemme ne myytäviin, lainattaviin, korjattaviin, lahjoitettaviin tai palautettaviin ja muuhun materiaalikiertoon meneviin jakeisiin. Näin ne on helppo ottaa koreissaan mukaan kiertotalouden palveluihin. 

Loimme sympaattiset kiertotalouden merkit, joita voi käyttää apuna lajittelussa. Löydät täältä>

Suuret kiitokset menestyksekkäästä yhteistyöstä 🚩

Käytettyjen ja kierrätystuotteiden myyntitapahtumia >  Kartanon kyläkirppis, , Fiskars antiikki- ja vintagepäivät, Dirty Hippies Oy, Miela preloved, Kierrätyskeskus / Plan B. 

Upcycling innovaatiot ja lajittelumerkit > FAIRFI & muotoilija Heli Säde.

Kiertotalouden ohjelmapalvelut ja työpajat > Tuunaajamutsi ja Artemik

Mallistojen vaatelainaus > Lace and Rose ja Upcycler Helsinki

Vaatekorjaus ja tuunaus > Espoo Mending ja Studio Pomsi Kierrätyskeskuksessa.

Materiaalilahjoitukset > Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Pakkausraaka-aineet > rinkiin.fi 

Jos sinulla on idea yhteistyöstä ekologisten materiaalien kiertotalouden parissa, niin ota yhteyttä info@fair.fi

Fiskasin Vintage päivillä ja Helsinki Design Week -tapahtumissa kerroimme muotoilija Heli Säteen kanssa kestävästä ja vastuullisesta, kiertotaloutta edistävästä suunnittelusta, jota laadukkaat ja ekologiset luonnonmateriaalimallistot tukevat täydellisesti.

People Treen käsin valmistetut yksilölliset upcycling tuotteet ovatkin hyvä esimerkki innovatiivisesta materiaalien uusiokäytöstä. People Treen kierrätyskashmirista valmistetussa neulepaidassa, lähtökohtaisesti jo arvostettu raaka-aine toi lisäarvoa myös uusiotuotteelle. Mekaanisesti purettu luonnonkuitu ja kestävä uusi tuote on täydellinen kiertotalouden esimerkki. 

Hopeoidut korut ovat kierrätysmetallia. Valmistajakumppani Bombolulu on reilun kaupan periaattein toimiva sosiaalinen yritys, joka valmistaa koruja. Bombolulu tarjoaa koulutusta ja työmahdollisuuksia erityisesti vammaisille taitaville artesaaneille Keniassa.

  
                              
   
 
Myynnissämme on aika-ajoin siis People Treen kierrätettyjä aarteita vuosien varrelta. 100% luomupuuvillaa, luomupellavaa, monikäyttöistä designia ja ajattomia printtejä sekä mekkoja, joissa kangaspuilla kudottuja kankaita ja brodeerattuja yksityiskohtia. Kaikki reilun kaupan periaattein valmistettuja ja käytännössä hiilineutraaleja. Luomupuuvilla ja -pellava uudistavat viljelyä ja puukuitupohjaisen Tencel Ionocelin valmistusprosessissa taas käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%.
 
Täysluomupuuvilla on arvokas materiaali. Leikkuujätettä ei paljon synny käsityövaltaisessa tuotannossa ja sitä puretaan mekaanisesti takaisin langaksi. Materiaalit käytetään paikallisesti esimerkiksi tyynyjen täytteenä tai käsintehdyn paperin valmistukseen. 
                                                  
 

   

 

Hyväkuntoiset People Treen kierrätetyt ja esittelymallikappaleet myydään uudelleen ja muista materiaaleista luodaan kiinnostavia uusiotuotteita. People Treen materiaalit ovat koko elinkaarensa lopussa kierrätettävissä kuiduksi, biohajoavia eikä niistä jää luontoon myrkkyjä.

                                                       ***

Työskentelemme tuotteiden kestävyyden, virtuaalisen testauksen ja ekologisempien materiaalien valinnan kehittämiseksi.  Tästä työstä löydät lisää tietoa kanavastamme: VirtualTestChannel.com

Kysy lisää kestävyys ja materiaalikehitys -palveluistamme.

Autamme mielellämme!

Sanna ja Olli

 
Katso myös UUTISIA

YHTEISTYÖTÄ JA JÄLLEENMYYNTIÄ
YHTEISTYÖTÄ JA JÄLLEENMYYNTIÄ

March 01, 2023

Haluatko tehdä kanssamme liiketoiminta- tai kampanjayhteistyötä?

Lue Lisää

People Tree 30 vuotta
People Tree 30 vuotta

October 23, 2021

Onnea People Tree, Reilun kaupan muodin edelläkävijä. Perustamisesta saakka kaikkien mallistojen vaatteet on valmistettu alusta loppuun arvostetuimpia eettisiä ja ekologisia standardeja noudattaen.

Lue Lisää

PUKEUDU NAISELLE AMMATTI
PUKEUDU NAISELLE AMMATTI

October 22, 2021

Vuosina 2018-2021 Joulutorin myynnistä yli 20% ohjasimme kehitysmaiden naisten tasa-arvoisten oikeuksien ja toimeentulon kehittämiseen, Naisten Pankin työhön. Näin sekä tuotteen valmistuspalkkio, että myynnistä syntyvä voitto käytetään samanlaisten tavoitteiden toteutumiseen.

Lue Lisää