Tapahtumia ja kiertotaloutta

Tapahtumia ja kiertotaloutta

June 28, 2022

Suuret kiitokset menestyksekkäästä yhteistyöstä 🚩

LAADUKAS SECOND HAND -OSASTO MIELA PRELOVED.
Toisessa kerroksessa on voinut sovittaa ja ostaa People Treen käytettyjä, esittelymallikappaleita ja vaatelainaamosta vapautuneita aarteita. Rekit vielä maanantaihin 27.6. asti Tampereella, sitten ne siirtyvät Fiskarsiin antiikkipäivien ajaksi 30.6.-3.7.

 

- 30.6-3.7 Antiikkipäivät, Fiskars tori 
Esittelyssä huikeaa käden työtä. Toriaukealla rekissä edullisia yksittäiskappaleita ja laadukkaita käytettyjä vuosien varrelta. 

- Kesällä Torikorttelit Helsinki tai Kauklahti Espoo.

Ota etukäteen yhteyttä, jos haluat nähdä tiettyjä malleja paikan päällä. Sovitaan sinulle sopiva aika.

 

***

Parasta kiertotaloutta on hankkia laadukkaita, mieluisia vaatteita ja käyttää niitä mahdollisimman paljon, huoltaa hyvin ja korjata tarvittaessa. 

 

Jos sinulle on jäämässä tarpeettomaksi tai liian vähälle käytölle People Treen vaate tai se käy yhä upcycling käyttöön, etkä halua itse käyttää arvokkaita materiaaleja, anna ne meille. Hyvitämme tällaisen palautuksen lahjakorttina kauppaan.  

Ota yhteyttä, niin annamme ohjeet tai tuo mukanasi tapahtumiin tai toimistolle.

Jotta käytöstä poistuvat tuotteet päätyisivät mahdollisimman vaivattomasti uudelleen käyttöön, ne kannattaa lajitella jo kotona tai toimistolla - myytäviin, lainattaviin, korjattaviin, lahjoitettaviin tai palautettaviin ja muuhun materiaalikiertoon meneviin jakeisiin. Näin ne on helppo ottaa koreissaan mukaan seuraavaan kiertotalouden palveluun.

 

Loimme hauskat kiertotalouden merkit, joita voit käyttää apuna lajittelussa löydät täältä>

Suuri kiitos kiertotalouden yhteistyökumppaneillemme:

Käytettyjen myynti > Miela Preloved, Fiskars antiikki- ja vintagepäivät, Plan B ja kierrätyskeskus. 

Upcycling innovaatiot > FAIRFI & muotoilija Heli Säde

Ohjelmapalvelut ja työpajat > Tuunaajamutsi, Artemik

Korjauspalvelut > Ompelimo INKA Tampere, Studio Pomsi Espoo

Materiaalilahjoitukset > Kierrätyskeskus

Pakkausraaka-aineet > rinkiin.fi 

Jos sinulla on idea yhteistyöstä ekologisten materiaalien kiertotalouden parissa, niin ota yhteyttä info@fair.fi

***

Viime vuonna Fiskasin Vintage päivillä ja Helsinki Design Week -tapahtumassa kerroimme muotoilija Heli Säteen kanssa kestävästä ja vastuullisesta, kiertotaloutta edistävästä suunnittelusta, jota laadukkaat ja ekologiset luonnonmateriaalimallistot tukevat täydellisesti.

People Treen käsin valmistetut yksilölliset upcycling tuotteet ovatkin hyvä esimerkki innovatiivisesta materiaalien uusiokäytöstä. People Treen kierrätyskashmirista valmistetussa neulepaidassa arvostettu raaka-aine toi lisäarvoa myös uusiotuotteelle. 

Messinkiset korvakorut ovat kierrätysmetallia. Valmistajakumppani Bombolulu on reilun kaupan periaattein toimiva sosiaalinen yritys, joka valmistaa koruja. Bombolulu tarjoaa koulutusta ja työmahdollisuuksia erityisesti vammaisille taitaville artesaaneille Keniassa.

                              
Käytettyjen People Tree aarteiden rekki on ollut jouluisin Kierrätyskeskuksissa. Viime vuonna Plan B osaston yhteydessä, Kaisaniemessä Helsingissä. 
Seuraavan kerran tapaamme aiheen tiimoilta Miela Designroomissa Tampereella touko-kesäkuussa ja Fiskarsissa heinäkuussa.
   
 
Myynnissämme on aika-ajoin myös People Treen kierrätettyjä aarteita vuosien varrelta. 100% luomupuuvillaa, luomupellavaa, monikäyttöistä designia ja ajattomia printtejä sekä mekkoja, joissa kangaspuilla kudottuja kankaita ja brodeerattuja yksityiskohtia. Kaikki reilun kaupan periaattein valmistettuja ja käytännössä hiilineutraaleja. Luomupuuvilla ja -pellava uudistavat viljelyä ja puukuitupohjaisen Tencel Ionocelin valmistusprosessissa taas käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%.
 
Täysluomupuuvilla on arvokas materiaali. Leikkuujätettä ei paljon synny käsityövaltaisessa tuotannossa ja sitä puretaan mekaanisesti takaisin langaksi. Materiaalit käytetään paikallisesti esimerkiksi tyynyjen täytteenä tai käsintehdyn paperin valmistukseen. 
                                                  
 

   

 

Hyväkuntoiset People Treen kierrätetyt ja esittelymallikappaleet myydään uudelleen ja muista materiaaleista luodaan kiinnostavia uusiotuotteita. People Treen materiaalit ovat koko elinkaarensa lopussa kierrätettävissä kuiduksi, biohajoavia eikä niistä jää luontoon myrkkyjä.

                                                       ***

Työskentelemme tuotteiden kestävyyden, virtuaalisen testauksen ja ekologisempien materiaalien valinnan kehittämiseksi.  Tästä työstä löydät lisää tietoa kanavastamme: VirtualTestChannel.com

Kysy lisää kestävyys ja materiaalikehitys -palveluistamme.

Autamme mielellämme!

Sanna ja Olli

 

 
Katso myös UUTISIA

Palkittua työtä
Palkittua työtä

April 24, 2022

"Miksi käytämme niin paljon energiaa asioihin, jotka eivät tee ihmisistä onnellisempia ja terveempiä?"

Lue Lisää

YHTEISTYÖTÄ MAAILMALLA
YHTEISTYÖTÄ MAAILMALLA

March 07, 2022

Maailman pakolaista ovat ajatuksissamme

Lue Lisää

People Tree 30 vuotta
People Tree 30 vuotta

October 23, 2021

Onnea People Tree, Reilun kaupan muodin edelläkävijä. Perustamisesta saakka kaikkien mallistojen vaatteet on valmistettu alusta loppuun tiukkoja eettisiä ja ekologisia standardeja noudattaen.

Lue Lisää