PARASTA KIERTOTALOUTTA

PARASTA KIERTOTALOUTTA

April 12, 2024

Tärkeä osa ekologista kiertotaloutta on käyttää ja huoltaa olemassa olevaa, hankkia käyttöön ja mahdollisimman uusiutuvista, puhtaista ja luonnollisista materiaaleista tehtyjä, arvostettuja tuotteita.

Vintage on oman aikansa parasta suunnittelua, vuosikertaa tai toteutustapaa.  Fair trade periaattein toteutetut laadukkaat luonnonmateriaalit sekä kestävät kangaspuilla kudotut kankaat ja kauniit taidekuosit ovat kiinnostavia. Niistä huolenpitäminen kannattaa. Mieluisimmat mallit säilyttävät arvonsa vuodesta toiseen. 

Juuri nyt tarjoamme ilmaisen toimituksen. Voit tilata tuotteita suoraan sinulle lähimpään pakettipalvelun noutopisteeseen tai hakea ne os.

- Showroom, Kauppamäki 10, Espoo

- Helsinki Vintage, Korkeavuorenkatu 4, Helsinki.

Ilmoita (info@fair.fi) mitä malleja ja kokoja haluat sovittaa, niin tuodaan liikkeisiin.

Seuraa alan yrittäjiä -> instagram/fair.fi

Kehitämme tuotteita, jotka ovat arvokkaita, niiden halutaan kestävän ja huoltaa tarvittaessa. Fair trade periaattein valmistettujen mallistojen laadun kehittämisen lisäksi, suunnittelutiimimme työskentelee useiden suomalaisten ja kansainvälisten designvetoisten yritysten kanssa. Pilotointien ja virtuaalitestauksen avulla kestävyys voidaan optimoida ja ekologisempien materiaalien valinta on mahdollista jo tuotekehitysvaiheessa.

                                              

RAKASTETUT VAATTEET KESTÄVÄT AIKAA JA KÄYTTÖÄ

FAIR.FI kaupassa myynnissä oleva mallisto on erinomainen esimerkki muotia, joka uudistaa alaa monella tasolla. Lähtömateriaalilla on tärkeä merkitys koko tuotteen ekologiseen jalanjälkeen ja arvostetut materiaalit ovat haluttuja myös kierrätettyinä.

Suomalaisen koko vaatekaappi muodostaa kohtuullisella käytöllä 2-3% henkilökohtaisesta hiili- ja ekojalanjäljestämme. Vaikka vastuullisesti valitsevalla osuus ei ole suuri, eettinen ja ekologinen muoti voi toimia merkittävänä suunnannäyttäjänä monille eri aloille. Materiaaleista esimerkiksi luomupuuvilla ja -pellava uudistavat viljelyä ja puupohjaisen Iyocelin valmistusprosessissa käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%. Laadukkaista materiaaleista valmistetut kekseliäät upcycling tuotteet ovat myös arvostettuja.  

                                                                   

Vaatevallankumous -kampanja täytti kymmenen vuotta ja kutsuu mukaan.

Inspiroidaan toisiamme tekemään ostoksia harkitusti, välittämään tekijöistä, olemaan uteliaita ja opettelemaan, kuinka saamme suosikkivaatteemme kestämään pidempään.

 

PATINUUS ON ARVO

Käytettyjä ja kunnostettuja, reilun kaupan periaattein valmistettuja vaatteita on myynnissä Espoossa, Kauklahden kylällä os. Kuninkaankartanontie 5. Parhaimmistoa nyt myös Helsingissä, os. Korkeavuorenkatu 4.

Myös Patinuus -kaupasta löydät näitä toivottuja kappaleita. 

Jos sinulle on jäämässä käyttämättömäksi reilun kaupan periaattein valmistettu vaate, etkä halua itse myydä eteenpäin tai käyttää materiaaleja uudelleen, ota yhteyttä.

                                                         

                                                    ***

Loimme sympaattiset kiertotalouden merkit, joita voi käyttää apuna lajittelussa.                                       

Jotta käytöstä poistuvat tuotteet löytäisivät tiensä mahdollisimman vaivattomasti uudelleen käyttöön, lajittele ne myytäviin, lainattaviin, korjattaviin, lahjoitettaviin tai palautettaviin ja muuhun materiaalikiertoon meneviin jakeisiin. Näin ne on helppo ottaa koreissaan mukaan kiertotalouden palveluihin. 

Merkit löydät täältä>

Suuret kiitokset menestyksekkäästä yhteistyöstä kiertotalouden parissa  🚩

Käytettyjen ja kierrätystuotteiden myyntitapahtumia > Helsinki Vintage, Uniikkitehdas, Fiskars vintagetori, Patinuus ja Kartanon kyläkirppis.

Kiertotalouden ohjelmapalvelut, korjaustyöpajat ja ideointitapahtumat > Mersia Design, Tuunaajamutsi, Artemik.

Upcycling innovaatiot ja lajittelumerkit > FAIR.FI & muotoilija Heli Säde.

Reilun kaupan mallistojen vaatelainaus  > Lace and Rose ja Upcycler Helsinki

Vaatekorjaus ja tuunaus > Espoo Mending ja Studio Pomsi.

Materiaalilahjoitukset > Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Pakkausraaka-aineet > rinkiin.fi 

Jos sinulla on idea yhteistyöstä ekologisten materiaalien kiertotalouden parissa, niin ota yhteyttä info@fair.fi

 

Fiskasin Vintage päivillä ja Helsinki Design Week -tapahtumissa kerroimme muotoilija Heli Säteen kanssa kestävästä ja vastuullisesta, kiertotaloutta edistävästä suunnittelusta, jota laadukkaat ja ekologiset luonnonmateriaalimallistot tukevat täydellisesti.

Yksilölliset upcycling tuotteet ovatkin hyvä esimerkki innovatiivisesta materiaalien uusiokäytöstä. People Treen kierrätyskashmirista valmistetussa neulepaidassa, lähtökohtaisesti jo arvostettu raaka-aine toi lisäarvoa myös uusiotuotteelle. Mekaanisesti purettu luonnonkuitu ja kestävä uusi tuote on täydellinen kiertotalouden esimerkki. 

 

  
                              
Hopeoidut korut ovat kierrätysmetallia. Valmistajakumppani Bombolulu on reilun kaupan periaattein toimiva sosiaalinen yritys, joka valmistaa koruja. Bombolulu tarjoaa koulutusta ja työmahdollisuuksia erityisesti vammaisille taitaville artesaaneille Keniassa.
   
 
Myynnissämme on aika-ajoin siis reilun kaupan periaattein valmistettuja kierrätettyjä aarteita vuosien varrelta. 100% luomupuuvillaa, luomupellavaa, monikäyttöistä designia ja ajattomia kuoseja sekä mekkoja, joissa kangaspuilla kudottuja kankaita ja brodeerattuja yksityiskohtia. Kaikki reilun kaupan periaattein valmistettuja ja käytännössä hiilineutraaleja. Luomupuuvilla ja -pellava uudistavat viljelyä ja puukuitupohjaisen Tencel Ionocelin valmistusprosessissa taas käytetyt aineet voidaan kierrättää lähes 100%.
 
Täysluomupuuvilla on arvokas materiaali. Leikkuujätettä ei paljon synny käsityövaltaisessa tuotannossa ja sitä puretaan mekaanisesti takaisin langaksi. Materiaalit käytetään paikallisesti esimerkiksi tyynyjen täytteenä tai käsintehdyn paperin valmistukseen. 
                                                  
 

   

 

Hyväkuntoiset käytetyt reilun kaupan vaatteet ja esittelymallikappaleet myydään uudelleen ja muista materiaaleista luodaan kiinnostavia uusiotuotteita. Kaikki materiaalimme ovat koko elinkaarensa lopussa kierrätettävissä kuiduksi, biohajoavia eikä niistä jää luontoon myrkkyjä.

                                                       

MIKÄ KORJAUSKAHVILA  ?

Korjauskahvila-tapahtumiin 2023 otat mukaan vaatteita ja materiaaleja, jotka kaipaavat uudistusta. Paikan päältä löytyy ompelukoneita ja -tarvikkeita, vertaisvinkkejä ja ammattilaisten, kuten Artemikin Anninan tai Tuunaajamutsi-Annakaisan ohjeita ja tietoiskuja. 

Tule käymään hetkeksi tai pidemmäksi ja ota mukaan omia malleja, niin katsotaan yhdessä miten ne voi uudistaa. Artemik ja Ingvastin Kilta, os. Masalantie 625, Espoo/Kirkkonummi. 

 

 

Ensimmäinen korjauskahvilatapahtuma järjestettiin 9.2.2023.  Jos tällaisen tapahtuman järjestäminen uudelleen kiinnostaa, ota yhteyttä, info@fair.fi   tai  040 747 8318 /  Sanna     

***

 

 
Katso myös UUTISIA

Naistenkin innovaatioiden toteuttamiseen tarvitaan rahoitusta
Naistenkin innovaatioiden toteuttamiseen tarvitaan rahoitusta

February 07, 2024

Lue Lisää

YHTEISTYÖTÄ
YHTEISTYÖTÄ

September 01, 2023

Kehitimme reilun kaupan luomupuuvillaiset treenipaidat naisten tanssitapahtuman lanseeraukseen. 

Monena vuonna olemme myös Joulutorin myynnistä ohjanneet kehitysmaiden naisten tasa-arvoisten oikeuksien ja toimeentulon kehittämiseen, Naisten Pankin työhön. Näin sekä tuotteen valmistuspalkkio, että myynnistä syntyvä voitto käytetään samanlaisten tavoitteiden toteutumiseen.

Lue Lisää

TÄRKEITÄ VAIKUTUKSIA
TÄRKEITÄ VAIKUTUKSIA

March 01, 2023

Haluatko tehdä kanssamme liiketoiminta- tai kampanjayhteistyötä?

Lue Lisää