FAIR TRADE ?

FAIR TRADE ?

April 25, 2021

FAIRTRADE sertifiointimerkin on arvioitu olevan maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin järjestelmä. Suomessa sen puolesta työskentelee Reilu kauppa ry.

 Lue viisi hyvää syytä valita reilun kaupan tuote >

People Tree on FAIRTRADE lisenssin haltija. Esimerkiksi useat muumivaatteet on valmistettu 100% reilun kaupan luomusertifioidusta puuvillasta.

 

Toinen eli World Fair Trade Organisaation (WFTO) hyväksyntä myönnetään tuotteille ja toimijoille, kuten People Tree tai mifuko ja heidän tuotteiden valmistajakumppanit. Ne muodostavat globaalin verkoston toimijoita, jotka kaikki soveltavat 10 reilun kaupan WFTO periaatetta läpi koko toimitusketjun. Tämä järjestelmä perustettiin vuonna 1989. Se verifioi sitoutumisen vertaisarviointien ja luotettavien ulkopuolisten auditointien avulla. Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat köyhyyden vähentäminen kestävästi, läpinäkyvän valmistusketjun luominen, haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten voimaannuttaminen, koulutusyhteistyö sekä ympäristön huomioonottaminen ja kestävän kehityksen puolesta kampanjointi. www.wfto.com

Nämä kaksi toisiaan täydentävää reilun kaupan järjestelmää mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa. WFTO tilastoi jo v.2017, että sen jäsenyrityksissä saavutettiin huikea tasa-arvotilanne, jossa ylimmissäkin johtoasemissa on vähintään 50% naisia. Tämä on poikkeuksellista liikemaalimassa.

Kehittäjänä ja agentuurina FAIR.FI edustaa Suomessa laajinta ja monipuolisinta reilun kaupan periaattein valmistettua vaate- ja asustevalikoimaa. People Treen tuotteista löytyy aina jompi kumpi tai jopa molemmat reilun kaupan merkit. People Tree onkin työskennellyt haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksi jo kohta kolme vuosikymmentä toimien näin eettisen valmistuksen esikuvana monille aloille. 
Katso myös UUTISIA

Kiitos ammattilaisille!
Kiitos ammattilaisille!

March 01, 2021

Reilu kauppa tekee työtä tasa-arvon puolesta liiketoiminnan keinoin. 
#WomenOfFairTrade kampanja juhlistaa naisia yrityksissä ja yhteisöissä, jotka ovat päättäneet haastaa eriarvoisuuden - luovat mahdollisuuksia, voittavat esteet, tukevat yhteisöjä, ottavat kantaa tai näyttävät esimerkkiä. Tehdään kaikki se nyt näkyviksi!

Lue Lisää

TEEMAPÄIVÄT TÄRKEÄLLÄ ASIALLA
TEEMAPÄIVÄT TÄRKEÄLLÄ ASIALLA

November 29, 2020

UN WOMEN #oranssitpäivät kampanjoi haavoittuvassa asemassa olevien naisten puolesta.

Lue Lisää

PUKEUDU NAISELLE AMMATTI
PUKEUDU NAISELLE AMMATTI

November 18, 2020

Kokoelman myynnistä täällä ohjasimme viime vuonna yli 20% kehitysmaiden naisten oikeuksien ja omaehtoisen toimeentulon kehittämiseen, Naisten Pankin työhön. Näin sekä tuotteen valmistuspalkkio, että myynnistä syntyvä voitto käytetään samanlaisten tavoitteiden toteutumiseen.

Lue Lisää