FAIR TRADE

FAIR TRADE

April 25, 2021

 FAIRTRADE sertifiointimerkin on arvioitu olevan maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin malli. Kansainvälisesti sen puolesta työskentelee Fairtrade International ja Suomessa Reilu kauppa ry. Yhdistyksiltä saat materiaalia kampanjatyöhön.

 

Myös KAIKU Ethical ja People Tree käyttävät monissa puuvillatuotteissaan Reilun kaupan luomupuuvillaa. Puuvilla onkin monen pienen maaseutuyhteisön taloudellinen tukipilari. Takuuhinnan tulee kattaa elämiseen riittävät palkat ja sen päälle tulee reilun kaupan lisä. Raaka-aineita tuottavat viljelijät ja työntekijät päättävät lisän käytöstä demokraattisesti yhdessä. Työntekijät saavat sitä enemmän Reilun kaupan lisää, mitä enemmän tila saa myytyä tuotteitaan reiluina. 

Reilun kaupan puuvillatuotannossa noudatetaan tiukkoja ympäristösäännöksiä, jotka suojaavat sekä viljelijöitä että luontoa. Reilu kauppa kouluttaa viljelijöitä esimerkiksi vähentämään kemikaalien ja veden käyttöä. Joten valitsemalla itsellesi tällaisen puuvillavaatteen, teet samalla kestävämpää ja turvallisempaa puuvillatuotantoa.

 Reilun kaupan teemaviikon yhteistyökumppaneita ovat yritykset, jäsenjärjestöt sekä Reilun kaupan kaupungit, kunnat, seurakunnat, koulut ja korkeakoulut. Tarvitaan yrityksiä ja kansalaisyhteiskuntaa mukaan, kertoo Reilu kauppa ry.

People Tree on FAIRTRADE lisenssin haltija. Esimerkiksi monet muumivaatteet ovat valmistettu 100% reilun kaupan luomusertifioidusta puuvillasta. Mallistoista voit kysyä Suomessa lisää os. info@fair.fi

 

  

 

                                                            ***

Toinen eli World Fair Trade Organisaation (WFTO) hyväksyntä on myönnetty toimijoille, kuten mifuko ja People Tree sekä valmistajakumppanit pääosin kehittyvissä maissa. Ne muodostavat globaalin verkoston toimijoita, jotka kaikki soveltavat 10 WFTO reilun kaupan periaatetta läpi koko toimitusketjun. Tämä järjestelmä perustettiin yli 40 vuotta sitten, vuonna 1989. Se verifioi sitoutumisen vertaisarviointien ja ulkopuolisten auditointien avulla. WFTO järjestelmä on vaikuttava tapa edistää vastuullisuutta ja kehittää kaupankäyntiä reilummaksi läpi koko toimintaketjun. Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat esimerkiksi köyhyyden vähentäminen kestävästi, läpinäkyvän valmistusketjun luominen, haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten voimaannuttaminen, koulutusyhteistyö sekä ympäristön huomioonottaminen ja kestävän kehityksen puolesta kampanjointi. www.wfto.com

Nämä kaksi rinnakkain toimivat reilun kaupan järjestelmät mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa. WFTO tilastoi jo v.2017, että sen jäsenyrityksissä saavutettiin huikea tasa-arvotilanne, jossa ylimmissäkin johtoasemissa on vähintään 50% naisia. Tämä on poikkeuksellista liikemaalimassa.

 

Jasmine neule on tuotettu WFTO reilun kaupan periaattein ja valmistettu 100% reilun kaupan puuvillasta.
FAIR.FI myy ja kehittää Suomessa laajinta ja monipuolisinta reilun kaupan periaattein valmistettua vaate- ja asustevalikoimaa. Kaikun tai People Tree tuotteista löytyy aina jompi kumpi tai jopa molemmat reilun kaupan merkit. . Katso myös UUTISIA

Mitä on vintage
Mitä on vintage

May 18, 2024

HELSINKI VINTAGE auki Korkeavuorenkadulla.

Ekologista kiertotaloutta on käyttää ja huoltaa olemassa olevaa, hankkia käyttöön ja mahdollisimman uusiutuvista, puhtaista ja luonnollisista materiaaleista tehtyjä, arvostettuja tuotteita. 

Lue Lisää

IMPORTANT WORK
IMPORTANT WORK

May 15, 2024

Haluatko tehdä kanssamme liiketoiminta- tai kampanjayhteistyötä?

Lue Lisää

Naistenkin innovaatioiden toteuttamiseen tarvitaan rahoitusta
Naistenkin innovaatioiden toteuttamiseen tarvitaan rahoitusta

February 07, 2024

Lue Lisää