FAIR TRADE

FAIR TRADE

April 25, 2021

 FAIRTRADE sertifiointimerkin on arvioitu olevan maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin malli. Kansainvälisesti sen puolesta työskentelee Fairtrade International ja Suomessa Reilu kauppa ry. Heiltä saat materiaalia kampanjatyöhön.

 

Myös People Tree käyttää monissa puuvillatuotteissaan Reilun kaupan luomupuuvillaa. Puuvilla onkin monen pienen maaseutuyhteisön taloudellinen tukipilari.

Reilun kaupan puuvillatuotannossa noudatetaan tiukkoja ympäristösäännöksiä, jotka suojaavat sekä viljelijöitä että luontoa. Reilu kauppa kouluttaa viljelijöitä esimerkiksi vähentämään kemikaalien ja veden käyttöä. 

Joten valitsemalla itsellesi People Treen puuvillavaatteita tuet samalla kestävämpää ja turvallisempaa puuvillatuotantoa. 

 

People Tree on FAIRTRADE lisenssin haltija. Esimerkiksi useat muumivaatteet on valmistettu 100% reilun kaupan luomusertifioidusta puuvillasta. Mallistoista voit kysyä Suomessa lisää os. info@fair.fi

 

                                                            ***

Toinen eli World Fair Trade Organisaation (WFTO) hyväksyntä myönnetään toimijoille, kuten People Tree tai mifuko ja heidän tuotteiden valmistajakumppaneille. Ne muodostavat globaalin verkoston toimijoita, jotka kaikki soveltavat 10 reilun kaupan periaatetta läpi koko toimitusketjun. Tämä järjestelmä perustettiin vuonna 1989. Se verifioi sitoutumisen vertaisarviointien ja luotettavien ulkopuolisten auditointien avulla. Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat esimerkiksi köyhyyden vähentäminen kestävästi, läpinäkyvän valmistusketjun luominen, haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten voimaannuttaminen, koulutusyhteistyö sekä ympäristön huomioonottaminen ja kestävän kehityksen puolesta kampanjointi. www.wfto.com

Nämä kaksi rinnakkain toimivat reilun kaupan järjestelmät mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa valmistajamaissa. WFTO tilastoi jo v.2017, että sen jäsenyrityksissä saavutettiin huikea tasa-arvotilanne, jossa ylimmissäkin johtoasemissa on vähintään 50% naisia. Tämä on poikkeuksellista liikemaalimassa.

Kehittäjänä ja agentuurina FAIR.FI edustaa Suomessa laajinta ja monipuolisinta reilun kaupan periaattein valmistettua vaate- ja asustevalikoimaa. People Treen tuotteista löytyy aina jompi kumpi tai jopa molemmat reilun kaupan merkit. People Tree onkin työskennellyt haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksi nyt jo kolme vuosikymmentä toimien näin eettisen valmistuksen esikuvana monille aloille. 
Katso myös UUTISIA

YHTEISTYÖTÄ JA JÄLLEENMYYNTIÄ
YHTEISTYÖTÄ JA JÄLLEENMYYNTIÄ

March 01, 2023

Haluatko tehdä kanssamme liiketoiminta- tai kampanjayhteistyötä?

Lue Lisää

People Tree luonnonmateriaalit ja ajattomat printit
PARASTA KIERTOTALOUTTA

October 16, 2022

Ekologista kiertotaloutta on huoltaa ja korjata olemassa olevaa, hankkia vain tarpeeseen ja aina uusiutuvista, puhtaista ja luonnollisista materiaaleista tehtyjä tuotteita. 

Lue Lisää

People Tree 30 vuotta
People Tree 30 vuotta

October 23, 2021

Onnea People Tree, Reilun kaupan muodin edelläkävijä. Perustamisesta saakka kaikkien mallistojen vaatteet on valmistettu alusta loppuun arvostetuimpia eettisiä ja ekologisia standardeja noudattaen.

Lue Lisää