Työtä kriisin keskellä

Työtä kriisin keskellä

May 08, 2020

PÄIVITETTY 4.5.2021

Aasian epidemiatilanne on koskettanut artesaaneja, heidän perheitään ja läheisiään. Toimipisteet ovat olleet pääosin suljettuja ja apua annetaan paikallisesti.

Tuotteiden myynnin ja lahjakorttien tuotoilla tarjoamme valmistajille Intiassa, Nepalissa ja Bangladeshissa myös ennakkorahoitusta, jolla turvataan kestävää jälleenrakennustyötä ja vakautta epidemia-aaltoihin. Paikallisille toimijoille tämä on tärkeä viesti ja tuo toivoa kriisin keskelle.

             

Lisäksi lahjoitamme katastrofiapuun ja suosittelemme lahjoituksia myös kaikille aina, kun sopiva kohde löytyy.

8.5.2020 

Moni työntekijä maailmalla ei ole voinut mitenkään vaikuttaa työhönsä. Juuri nyt on tärkeää saada tuki kriisin keskelle ja lomautusten ajaksi. Artesaanien työpajoja muutettiin hätäavun jakelupisteiksi, joita tuimme myös. 

        

Reilun kaupan valmistajakumppanimme, kuten TARA projekti, kehittyvissä maissa tekevät parhaillaan tärkeää työtä epidemian vahinkojen minimoimiseksi turvaten sekä työntekijöitä ja perheitä, että auttaen lähialueiden ihmisiä. He jakavat tietoa hygieniasta ja ruoka-avustuksia tarvitseville. Tilanne esimerkiksi Intiassa on on monin paikoin paljon haastavampi, kuin meillä.

        

People Treen avustuksella myös Creative Handicrafts jakoi hätäapupaketteja perheille paikallisesti.

 

Katso People Treen pitkäjänteisen työn ja sosiaalisten vaikutusten kooste >

 

                                  ***

Maailman pakolaiset ovat ajatuksissamme

Nostamme esiin aloitteita, joilla luodaan tärkeitä mahdollisuuksia konflikteista kärsineille ihmisille - heille jotka kuuluvat yksiin maailman syrjäytetyimmistä ihmisryhmistä. Ukrainan tilanteeseen on onneksi reagoitu. Monessa muussa paikassa haasteet ovat myös akuutteja.
Tule mukaan tärkeään keskusteluun, jossa tarkastellaan pakolaisnaisten toimeentulon, Reilun kaupan ja sosiaalisen yrittäjyyden yhtymäkohtia. Näitä tuotteita tuodaan maailmanlaajuisille markkinoille yhteistyössä WFTO:n ja kansainvälisten sosiaalisten yritysten verkoston kanssa.

Katso video>

Myös UN WOMEN #oranssitpäivät kampanjoi haavoittuvassa asemassa olevien naisten puolesta ja muistuttaa, että liian monet joutuvat alistettuun asemaan tai jopa ihmiskaupan uhriksi paetessaan köyhyyttä ja konflikteja tai yrittäessään turvata perheensä elannon.

 Katso Instagramissa mikä voi olla miesten tärkeä rooli --> 

                                                *** 

Tiesitkö myös, että naiset tekevät esimerkiksi 70% kahviviljelyn maatöistä maailmalla? Silti he pääsevät harvoin päättämään perheen tulojen käytöstä tai nousevat viljelijäorganisaatioiden johtoasemiin. Tämän vuoksi Reilu kauppa (FLO) kouluttaa naisia mm. johtajuudesta ja vaikuttamisesta. Valitsemalla tuotteitamme tuet naisia saamaan ääntään kuuluviin!

 

Rohkaisevaa on, että WFTO reilun kaupan organisaatio tilastoi, että sen jäsenyrityksissä saavutettiin jo vuonna 2017 hieno tasa-arvotilanne. Ylimmissäkin johtoasemissa ja omistajina on vähintään 50% naisia. Tällä on merkittäviä esimerkkivaikutuksia liikemaailmassa, jossa naisten osuus päättävissä asemissa on tyypillisesti vain muutamia kymmeniä prosentteja.

 

 

                                            ***

Fashion Finland nosti People Treen merkittäväksi sosiaalisen työn edelläkävijätoimijaksi alalla:

Kestävän muodin pioneeriyritys People Tree viisinkertaisti myyntinsä Suomessa.        

    Katso myös UUTISIA

JOULUTAPAHTUMAT
JOULUTAPAHTUMAT

October 18, 2023

Tilaa kätevästi verkkokaupasta FAIR.FI tai tule sovittamaan joulutapahtumiin.

Lue Lisää

PARASTA KIERTOTALOUTTA
PARASTA KIERTOTALOUTTA

October 01, 2023

Ekologista kiertotaloutta on huoltaa ja korjata olemassa olevaa, hankkia vain tarpeeseen ja aina uusiutuvista, puhtaista ja luonnollisista materiaaleista tehtyjä tuotteita. 

Lue Lisää

NAISTEN PANKIN YHTEISTYÖTÄ
NAISTEN PANKIN YHTEISTYÖTÄ

September 01, 2023

Kehitimme reilun kaupan luomupuuvillaiset treenipaidat naisten tanssitapahtuman lanseeraukseen. 

Monena vuonna olemme myös Joulutorin myynnistä ohjanneet kehitysmaiden naisten tasa-arvoisten oikeuksien ja toimeentulon kehittämiseen, Naisten Pankin työhön. Näin sekä tuotteen valmistuspalkkio, että myynnistä syntyvä voitto käytetään samanlaisten tavoitteiden toteutumiseen.

Lue Lisää