YHTEISTYÖTÄ MAAILMALLA

YHTEISTYÖTÄ MAAILMALLA

March 07, 2022

 

Maailman pakolaiset ovat ajatuksissamme

Naistenpäivän viikolla nostetaan esiin aloitteita, joilla luodaan tärkeitä mahdollisuuksia konflikteista kärsineille ihmisille - heille jotka kuuluvat yksiin maailman syrjäytetyimmistä ihmisryhmistä. Ukrainan tilanteeseen on onneksi reagoitu. Monessa muussa paikassa haasteet ovat myös akuutteja.
Tule mukaan tärkeään keskusteluun, jossa tarkastellaan pakolaisnaisten toimeentulon, Reilun kaupan ja sosiaalisen yrittäjyyden yhtymäkohtia. Näitä tuotteita tuodaan maailmanlaajuisille markkinoille yhteistyössä WFTO:n ja kansainvälisten sosiaalisten yritysten verkoston kanssa.

Katso video>

Myös UN WOMEN #oranssitpäivät kampanjoi haavoittuvassa asemassa olevien naisten puolesta ja muistuttaa, että liian monet joutuvat alistettuun asemaan tai jopa ihmiskaupan uhriksi paetessaan köyhyyttä ja konflikteja tai yrittäessään turvata perheensä elannon.

 

     *** 

Tiesitkö myös, että naiset tekevät esimerkiksi 70% kahviviljelyn maatöistä maailmalla? Silti he pääsevät harvoin päättämään perheen tulojen käytöstä tai nousevat viljelijäorganisaatioiden johtoasemiin. Tämän vuoksi Reilu kauppa (FLO) kouluttaa naisia mm. johtajuudesta ja vaikuttamisesta. Valitsemalla tuotteitamme tuet naisia saamaan ääntään kuuluviin!

 

Rohkaisevaa on, että WFTO reilun kaupan organisaatio tilastoi, että sen jäsenyrityksissä saavutettiin jo vuonna 2017 hieno tasa-arvotilanne. Ylimmissäkin johtoasemissa ja omistajina on vähintään 50% naisia. Tällä on merkittäviä esimerkkivaikutuksia liikemaailmassa, jossa naisten osuus päättävissä asemissa on tyypillisesti vain muutamia kymmeniä prosentteja.

 

. Katso Instagramissa mikä voi olla miesten tärkeä rooli --> 

 Fashion Finland nosti People Treen merkittäväksi sosiaalisen työn edelläkävijätoimijaksi alalla:

Kestävän muodin pioneeriyritys People Tree viisinkertaisti myyntinsä Suomessa.        
Katso myös UUTISIA

Tapahtumia ja kiertotaloutta
Tapahtumia ja kiertotaloutta

June 28, 2022

Tavataanko Fiskarsissa?

Lue Lisää

Palkittua työtä
Palkittua työtä

April 24, 2022

"Miksi käytämme niin paljon energiaa asioihin, jotka eivät tee ihmisistä onnellisempia ja terveempiä?"

Lue Lisää

People Tree 30 vuotta
People Tree 30 vuotta

October 23, 2021

Onnea People Tree, Reilun kaupan muodin edelläkävijä. Perustamisesta saakka kaikkien mallistojen vaatteet on valmistettu alusta loppuun tiukkoja eettisiä ja ekologisia standardeja noudattaen.

Lue Lisää